Viharos szélre vonatkozó riasztást adtak ki

2024. május 16. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Viharos szélre vonatkozó másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Krassó-Szörény megyére, írja az Agerpres.

A meteorológusok szerint csütörtök este 9 órától péntek délig a széllökések sebessége elérheti a 80-85 kilométert, sőt helyenként a 90 kilométert óránként.

Péntek este 11 óráig egy elsőfokú (sárga jelzésű) szélriasztás is érvényben van a Bánság és Erdély déli részében, valamint a Déli-Kárpátok vidékén. A szél sebessége elérheti az 55-65 kilométert óránként, de időnként a 70-80 kilométeres sebességet is meghaladhatja.

A meteorológusok arra is figyelmeztetnek, hogy az ország déli, nyugati, északnyugati és középső részében is szeles időre kell számítani, a széllökések sebessége elérheti a 45-55 kilométert óránként.

A Bánságban és a Körösvidék déli részében emellett a csütörtökről péntekre virradó éjszaka zivatarokra is számítani lehet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!