Viharos szélre vonatkozó riasztást adtak ki

2024. május 16. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Viharos szélre vonatkozó másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Krassó-Szörény megyére, írja az Agerpres.

A meteorológusok szerint csütörtök este 9 órától péntek délig a széllökések sebessége elérheti a 80-85 kilométert, sőt helyenként a 90 kilométert óránként.

Péntek este 11 óráig egy elsőfokú (sárga jelzésű) szélriasztás is érvényben van a Bánság és Erdély déli részében, valamint a Déli-Kárpátok vidékén. A szél sebessége elérheti az 55-65 kilométert óránként, de időnként a 70-80 kilométeres sebességet is meghaladhatja.

A meteorológusok arra is figyelmeztetnek, hogy az ország déli, nyugati, északnyugati és középső részében is szeles időre kell számítani, a széllökések sebessége elérheti a 45-55 kilométert óránként.

A Bánságban és a Körösvidék déli részében emellett a csütörtökről péntekre virradó éjszaka zivatarokra is számítani lehet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!