Hatalmas bírságot kapott egy férfi, mert egy zacskóban hét kiskutyát dobott ki az autójából

2024. május 15. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Bihar megyei férfit rekord összegű büntetéssel sújtott a hatóság, miután egy zacskóban 7 kiskutyát dobott ki ház elé Hegyközpályin (Paleu), írja az ebihoreanul.ro.

Az autóból kihajított zacskót, amiben a kiskutyák voltak egy magánház tulajdonosa találta meg, aki ezután értesítette a Bihar megyei állatvédelmi hivatal rendőreit. „A kiskutyákat a rendőrök átvették és menhelyen helyezték el” – áll a rendőrségi jelentésben.

A nyomozást követően a rendőrök azonosították az autót és a kutyákat elhagyó férfit, akinek az udvarán találták meg az elhagyott kölykök anyját.

A hét kiskutya „elhagyásáért” a férfire a lehető legmagasabb büntetést 12 000 lejt szabtak ki, az anyaállat sterilizálásának elmulasztásáért pedig további 5 000 lejre büntették (utóbbi még relative enyhe büntetésnek számít, mert a sterilizálatlan kutyák miatt kiszabható legmagasabb összeg 10 ezer lej).

Cselekedetéért az állatvédelmi hivatal a 68 éves férfit hatalmas pénzbírsággal sújtotta, nemcsak azért, mert „magára hagyta” a kiskutyákat, hanem azért is, mert nem sterilizáltatta időben a kutyakölykök anyját.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!