Igazi télies hangulatú videót posztoltak a székelyföldi májusi havazásról

2024. május 12. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap Székelyföldön jelentős lehűlés következett be, és a csapadék sem maradt el, ami igazi téli hangulatot varázsolt a Madarasi Hargitára, ahogy azt a Hargita Trans Facebook-oldalán közzétett videó is bizonyítja. Bár Székelyföld általában ismert hidegebb időjárásáról, a májusi hó még ezen a tájon is váratlan esemény. A városokban és falvakban, bár a hőmérséklet nem süllyedt fagypont alá, jelentős hűvösség tapasztalható volt: Gyergyóalfaluban például 6,7 Celsius-fokig, míg Csíkszeredában 7,8 fokig csökkent a hőmérséklet.

Egyetlen kivétel mégis volt: a Lakóca-tetőn ugyanis fagypont alatti értékeket mértek: hajnalban –0,3 Celsius-fokot, ami később –2 fokra változott.

Ez a hideg időjárás folytatódott a nap folyamán is, délután három órakor a hőmérsékletek a hajnalihoz hasonlóan alacsonyak maradtak, Csíkszeredában csupán 8, míg Székelyudvarhelyen 10 Celsius-fok volt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!