Igazi télies hangulatú videót posztoltak a székelyföldi májusi havazásról

2024. május 12. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap Székelyföldön jelentős lehűlés következett be, és a csapadék sem maradt el, ami igazi téli hangulatot varázsolt a Madarasi Hargitára, ahogy azt a Hargita Trans Facebook-oldalán közzétett videó is bizonyítja. Bár Székelyföld általában ismert hidegebb időjárásáról, a májusi hó még ezen a tájon is váratlan esemény. A városokban és falvakban, bár a hőmérséklet nem süllyedt fagypont alá, jelentős hűvösség tapasztalható volt: Gyergyóalfaluban például 6,7 Celsius-fokig, míg Csíkszeredában 7,8 fokig csökkent a hőmérséklet.

Egyetlen kivétel mégis volt: a Lakóca-tetőn ugyanis fagypont alatti értékeket mértek: hajnalban –0,3 Celsius-fokot, ami később –2 fokra változott.

Ez a hideg időjárás folytatódott a nap folyamán is, délután három órakor a hőmérsékletek a hajnalihoz hasonlóan alacsonyak maradtak, Csíkszeredában csupán 8, míg Székelyudvarhelyen 10 Celsius-fok volt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!