Ismét van erdélyi Magyarország legértékesebb influenszerei között

2024. május 8. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

A tavalyi évhez hasonlóan a magyarországi Forbes idén is összeállította a top 20 legértékesebb magyar influenszer listáját, és ismét van erdélyi köztük. Sőt, a tavalyi listához képest jelentőset lépett előre a sepsiszentgyörgyi Forró Csongor, alias Cresser.

A Forbes Magyarország másodszor állított össze azoknak a magyar tartalomgyártóknak a listáját, akik a több százezer követőn túl valós üzleti értéket tudnak mutatni a hirdetői piacon. Cresser már a tavalyi listán is szerepelt, akkor a 17. helyre sorolták a húszas listán a szakértők. Idén 12 helyet javítva az 5. helyre került.

„Dörzsöltünk egyet a szemünkön, majd még egyet, amikor megláttuk Forró Csongor nagy (és valódi) követőbázisának aktivitási muatóit a HypeAuditoron. Ebben a kategóriában mindenkit maga mögé utasítanak az erdélyi srác pörgős, feszesre vágott kihívásvideói, amikkel a KFC-től a Pringlesön át a Coca-Coláig számos fiatalos márkát meggyőzött már” – írták a Forbesban Cresserről. Ez egyik legnépszerűbb videójának (Elrejtőztem az ágy alá szinte egy egész napra) a nézettsége már bőven hárommillió felett jár.

Sőt, a cikkünk megjelenése után jeleztétek, hogy nemcsak egy erdélyi fért fel a listára, hanem kettő. Csigér Alex újonc a Forbes összeállításában, de egyből a 7. helyre került. „Azon gémer influenszerek egyike, aki kimozdul a monitor elől, autóba pattan, gyorskajás kihívásokat csinál, vagy akár földalatti szabadulószobát népszerűsít. Egyszóval éli egy átlagos fiatal életét, ezzel pedig könnyen tudnak azonosulni nézői. Olyannyira, hogy Alex produkálta listánk egyik legmagasabb aktivitási eredményét is” – dicsérte értékelőjében a gazdasági magazin Csigért, aki alig ötvenezer követőre van a milliós youtuberek klubjától.

A Telex összefoglalója szerint az első ismét a TheVr, azaz Komzsik János és Fábián István duója lett. A TheVr kezdeti gameplay tartalmai a mai napig megmaradtak, de azóta már egész birodalmat építettek köré. A tavalyihoz képest egy helyet előre lépve idén már második helyezet Whisper Ton, aki ma már főleg a TikTokon aktív. Idén a harmadik helyet Nessaj húzta be, aki ezzel két helyett ugrott előre a tavalyi ötödik pozíciójához képest.

A top 20-ban ott van még többek között a szintén régi motoros Pamkutya (a duó tavaly a második helyen szerepelt), de tizedik helyen debütált a közéleti témájú videókat gyártó, sőt influenszertüntetést szervező Jólvanezígy is. Nem fért be az élmezőnybe a tavaly még legelőkelőbb helyezést elérő Viszkok Fruzsina vagy a nemrég az amerikai követségen megjelenő influenszereknek beszóló Dancsó Péter.

Forró Csongor a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum matek–infó szakán végzett. A Noizz cikke szerint 16 éves kora körül kezdett videózni, az első jelenleg is elérhető videóját 11 évvel ezelőtt, 2013 januárjában töltötte fel a YouTube-csatornájára még Háromszéken. Azóta már Budapestre költözött, de azért szokott otthonról is videót feltölteni.

A székelyudvarhelyi Csigér Alex 7 évvel ezelőtt, 2017-ben töltötte fel az első jelenleg is elérhető videóját a Youtube-ra. Azóta nem ritkák a milliós nézettségű videói.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!