Erdélyi is van Magyarország legértékesebb influenszerei között

2023. február 9. – 15:53

Erdélyi is van Magyarország legértékesebb influenszerei között
Fotó: Forró Csongor Instagram-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Forró Csongor, alias Cresser is szerepel Magyarország legértékesebb influenszerei között. A magyar Forbes első alkalommal állított össze influenszer-toplistát, amelyre eredetileg 180 influenszert gyűjtöttek össze, aztán végül az indulók közül csak 20-an maradtak a toplistában.

A Forbes Magyarország szerint az influenszerek hitelesebbek, eredményesebbek a celebeknél, és lassan a szponzorgázsijuk is jobb. A listához a szereplők közösségi médiás aktivitását, követőbázisát, potenciális elérését és üzleti tevékenységét (szponzorált tartalmakat, illetve saját termékeket, szolgáltatásokat) is figyelembe vették. A digitális tartalomgyártókat ezután a SentiOne online médiafigyelő platformmal, a HypeAuditor influenszer-adatbázissal, illetve a magyar influenszerpiaccal foglalkozó szakemberekkel értékelték „az indulókat”. Mérték a róluk szóló pozitív és negatív tartalmak arányát, de a kommentek milyenségét, interakcióját is. Ezenkívül vizsgálták a személyes és a szponzorált tartalmakra érkező reakciók számának arányát.

A Telex összefoglalója szerint első helyen a TheVR áll, amely az influenszerpiac csúcsára pörgette a nevét, Pamkutya a második helyet tudta megszerezni, a megosztóan extravagáns Whisperton pedig a harmadik az összevetésben. A sepsiszentgyörgyi származású Cresser a 17. lett összesítésben.

„Hetvenkét óráig nap nélkül, ötven óráig egy autóban – Forró Csongor a külföldi tartalomgyártók népszerű ”challenge„-videóira rákapcsolódva épített nyolcszázezres YouTube-követőtábort, de az Instagramon és a TikTokon is jól szerepel. A huszonötéves erdélyi srác elkötelezett közönségének figyelméért mások mellett a Coca-Cola, az OXO és a Pringles fizet” – írta róla a Forbes.

Forró Csongor a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum matek–infó szakán végzett. A Noizz cikke szerint 16 éves kora körül kezdett videózni, az első jelenleg is elérhető videóját épp 10 évvel ezelőtt, 2013 januárjában töltötte fel a YouTube-csatornájára még Háromszéken. Azóta már Budapestre költözött.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!