Szőcs Bernadette vegyes párosban is kijutott a párizsi olimpiára

2024. május 7. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Szőcs Bernadette – Ovidiu Ionescu asztalitenisz vegyes páros kvótát nyert a párizsi olimpiára, írja az Agerpres a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) tájékoztatása alapján.

Vegyes párosban 16 ország versenyzői indulnak az olimpián. A házigazda franciák automatikusan indulók, a kontinentális kvalifikációs tornákról öt, az áprilisi, havirovi selejtezőről pedig négy egység szerzett kvótát, hat páros pedig a keddi világranglistáról került a párizsi mezőnybe. A románok mellett a kínai, a dél-koreai, a japán, a tajvani és – utolsóként – a magyar vegyes páros szerzett kvótát.

Szőcs Bernadette már korábban is olimpiai résztvevőnek számított, a román női asztalitenisz-válogatott ugyanis már februárban kvótát nyert a nyári párizsi játékokra. Az Agerpres megjegyzi, Ovidiu Ionescu így a 82. romániai sportoló, aki biztosította helyét az olimpián.

Romániai magyar sportolók közül a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette mellett még indulási jogot nyert az olimpiára a kolozsvári Miklós Andrea (atlétika, 400 méter) is. A kvótát szerző román férfi vízilabda-válogatottnak is volt két magyar tagja: az aradi születésű, 29 éves Vancsik Levente, illetve a nagyváradi 20 éves Belényesi Dávid. Mindketten a nagyváradi pólócsapat, a CSM Oradea játékosai. Esetükben azonban nem névre szóló a kvóta, mert azt válogatott kapta, és később dől el, hogy benne lesznek-e az utazó keretben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!