Elkészült a világ leginstagramozhatóbb helyeinek a 2024-es toplistája

2024. április 21. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

A közösségi média megváltoztatta a turisztikai fogyasztás módjait. Az Instagram indítása óta a #travel hashtaget közel 800 millió alkalommal használták a felhasználók. Nem elég eljutni vágyaink helyszínére, és megtapasztalni mindazt, amit a hely nyújthat, ha nem posztolunk róla semmit, „mintha ott sem lettünk volna”, legalábbis az insta-logika így működik.

A Big 7 Travel, turisztikai profilú Insta-fiók immár hat éve minden évben közzéteszi a világ leginstagramozhatóbb helyeinek toplistáját. Az első ötven helyszínt listázza, és a rangsorolás elkészítéséhez a helyszínenkénti hashtag-ek számát és a TikTok megtekintéseket elemezték, illetve nem utolsó sorban 1,5 millió internetező véleményét vették figyelembe.

A toplistát idéző Economedia portál szerint a negyven év alattiak kétharmada világszerte a közösségi médiumokban közzétett posztokból merít ötleteket a nyaraláshoz, a tizenévesek közül pedig tízből hatan az alapján választanak úti célt, hogy mennyire lesz könnyű az átélt élményekből népszerű Instagram-posztot készíteni. Az Egyesült Államokban ez az arány még magasabb, ott a negyven év alattiak már közel 90 százaléka veszi számításba ezeket a tartalmakat.

„Az internetnek köszönhetően a világ a lábaink előtt hever. Meglátom egy ismerősöm fotóját egy szuper helyről? Csak egy kattintás és már meg is van a repülőjegy. Még egy kattintás és a szállást is lefoglaltam. A következő kattintás, ez már a felvétel, amit egy pillanata alatt megosztok Instagramon” – összegzi a turisztikai oldal, hogy miért érdemes a jelenségre figyelni.

A lista élén London, az Egyesült Királyság fővárosa áll, amely több mint 100 milliárd TikTok-megtekintéssel és 160 millió Instagram-bejegyzéssel büszkélkedhet. A város ikonikus látnivalói, mint a London Eye, a Big Ben, és a Buckingham Palota, rendkívül népszerűek a látogatók körében.

Párizs a második a leginstagramozhatóbb városok listáján, 141 568 777 hashtaggel és 104 200 000 000 TikTok megtekintéssel. Az Avenue des Champs-Élysées-n vagy egy Bateau-Mouche hajón valóban egyedi képeket lehet készíteni. A város tavaszi látványa különösen vonzó a fotósok számára, a virágzó cseresznyefák és a híres Eiffel-torony tökéletes hátteret biztosítanak.

New York az Empire State Buildinggel, a Central Parkkal és a Brooklyn Bridge Parkban megbújó Pebble Beach-csel a harmadik helyen áll.

Az izgalmas meglepetések közé tartozik, hogy néhány kevésbé ismert helyszín, mint Nepál vagy Srí Lanka, magas helyezést ért el a listán, míg néhány hagyományosan népszerű úticél, mint Bali vagy Sydney, hátrébb került. Ezek a helyszínek kiváló természeti szépségeikkel és kulturális jellegzetességeikkel tűnnek ki, ami vonzóvá teszi őket az utazók és a közösségi média felhasználói számára.

Apropó meglepetések, Isztambul a negyedik, Nepál az ötödik helyen végzett. Őket követi a top tízben Bali és Chicago. Srí Lanka, az India déli részén fekvő kis ország a nyolcadik helyet szerezte meg. Bár hosszú ideig távol maradt a tömegturizmustól, de egyre többen látogatnak el a buddhista romokhoz és a lenyűgöző templomaihoz, így elég hamar feltornászta magát a leginstagramozhatóbb helyek közé. Sydney lett a kilencedik és Szingapúr került a tizedik helyre a listán, ami igazából az első ötven helyezettet sorolja fel, és egészen érdekes, hogy olyan ikonikus helyek, mint az olaszországi Amalfi-part csak a 41. helyezést tudta elérni, Hawai a 33. lett, Nizza, a francia Riviéra gyöngyszeme pedig a 44.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!