Elkészült a világ leginstagramozhatóbb helyeinek a 2024-es toplistája

2024. április 21. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

A közösségi média megváltoztatta a turisztikai fogyasztás módjait. Az Instagram indítása óta a #travel hashtaget közel 800 millió alkalommal használták a felhasználók. Nem elég eljutni vágyaink helyszínére, és megtapasztalni mindazt, amit a hely nyújthat, ha nem posztolunk róla semmit, „mintha ott sem lettünk volna”, legalábbis az insta-logika így működik.

A Big 7 Travel, turisztikai profilú Insta-fiók immár hat éve minden évben közzéteszi a világ leginstagramozhatóbb helyeinek toplistáját. Az első ötven helyszínt listázza, és a rangsorolás elkészítéséhez a helyszínenkénti hashtag-ek számát és a TikTok megtekintéseket elemezték, illetve nem utolsó sorban 1,5 millió internetező véleményét vették figyelembe.

A toplistát idéző Economedia portál szerint a negyven év alattiak kétharmada világszerte a közösségi médiumokban közzétett posztokból merít ötleteket a nyaraláshoz, a tizenévesek közül pedig tízből hatan az alapján választanak úti célt, hogy mennyire lesz könnyű az átélt élményekből népszerű Instagram-posztot készíteni. Az Egyesült Államokban ez az arány még magasabb, ott a negyven év alattiak már közel 90 százaléka veszi számításba ezeket a tartalmakat.

„Az internetnek köszönhetően a világ a lábaink előtt hever. Meglátom egy ismerősöm fotóját egy szuper helyről? Csak egy kattintás és már meg is van a repülőjegy. Még egy kattintás és a szállást is lefoglaltam. A következő kattintás, ez már a felvétel, amit egy pillanata alatt megosztok Instagramon” – összegzi a turisztikai oldal, hogy miért érdemes a jelenségre figyelni.

A lista élén London, az Egyesült Királyság fővárosa áll, amely több mint 100 milliárd TikTok-megtekintéssel és 160 millió Instagram-bejegyzéssel büszkélkedhet. A város ikonikus látnivalói, mint a London Eye, a Big Ben, és a Buckingham Palota, rendkívül népszerűek a látogatók körében.

Párizs a második a leginstagramozhatóbb városok listáján, 141 568 777 hashtaggel és 104 200 000 000 TikTok megtekintéssel. Az Avenue des Champs-Élysées-n vagy egy Bateau-Mouche hajón valóban egyedi képeket lehet készíteni. A város tavaszi látványa különösen vonzó a fotósok számára, a virágzó cseresznyefák és a híres Eiffel-torony tökéletes hátteret biztosítanak.

New York az Empire State Buildinggel, a Central Parkkal és a Brooklyn Bridge Parkban megbújó Pebble Beach-csel a harmadik helyen áll.

Az izgalmas meglepetések közé tartozik, hogy néhány kevésbé ismert helyszín, mint Nepál vagy Srí Lanka, magas helyezést ért el a listán, míg néhány hagyományosan népszerű úticél, mint Bali vagy Sydney, hátrébb került. Ezek a helyszínek kiváló természeti szépségeikkel és kulturális jellegzetességeikkel tűnnek ki, ami vonzóvá teszi őket az utazók és a közösségi média felhasználói számára.

Apropó meglepetések, Isztambul a negyedik, Nepál az ötödik helyen végzett. Őket követi a top tízben Bali és Chicago. Srí Lanka, az India déli részén fekvő kis ország a nyolcadik helyet szerezte meg. Bár hosszú ideig távol maradt a tömegturizmustól, de egyre többen látogatnak el a buddhista romokhoz és a lenyűgöző templomaihoz, így elég hamar feltornászta magát a leginstagramozhatóbb helyek közé. Sydney lett a kilencedik és Szingapúr került a tizedik helyre a listán, ami igazából az első ötven helyezettet sorolja fel, és egészen érdekes, hogy olyan ikonikus helyek, mint az olaszországi Amalfi-part csak a 41. helyezést tudta elérni, Hawai a 33. lett, Nizza, a francia Riviéra gyöngyszeme pedig a 44.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!