Az úszó Európa-bajnokságon képviselheti Magyarországot a marosvásárhelyi Fángli Henrietta

2024. április 17. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

A marosvásárhelyi Fángli Henrietta is tagja lesz a júniusi belgrádi úszó Európa-bajnokságon Magyarországot képviselő csapatnak. Fángli nemrég azzal keltett feltűnést, hogy 100 méteres mellúszásban megdöntötte Kovács Ágnes 2000-ben felállított világcsúcsát.

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerdán fogadta el a szövetségi kapitányok előterjesztését. A válogatási elvek alapján 33 úszó vehet részt a belgrádi Európa-bajnokságon a medencés számokban. Sós Csaba szövetségi kapitány az egyes távokon az előző, római Eb 8. időeredményeit szabta meg kritériumként, azaz csak olyan indulhat júniusban, akinek elvi esélye van a döntős szereplésre. Ez alapján 15 férfi és 18 női versenyző került be az utazó keretbe a kontinensviadalra, amely egyébként az utolsó lehetőség az olimpiai szintidők teljesítésére. A szövetség honlapján közzétett tájékoztatás szerint Fángli 50 és 100 mellen fog versenyezni az Eb-n.

„Ha részt vehetek az Eb-n, akkor egy újabb álmom válna valóra, képviselni Magyarországot. Az olimpiai A-szintről pedig már korábban is azt mondtam, hogy ameddig nem lehetetlen, nem jelenthetem ki, hogy nem fogom megúszni, bár valóban kevés esély van rá” – nyilatkozta a Transtelexnek Fángli korábban. A vele készült interjút a napokban közöljük.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!