Az úszó Európa-bajnokságon képviselheti Magyarországot a marosvásárhelyi Fángli Henrietta

2024. április 17. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

A marosvásárhelyi Fángli Henrietta is tagja lesz a júniusi belgrádi úszó Európa-bajnokságon Magyarországot képviselő csapatnak. Fángli nemrég azzal keltett feltűnést, hogy 100 méteres mellúszásban megdöntötte Kovács Ágnes 2000-ben felállított világcsúcsát.

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerdán fogadta el a szövetségi kapitányok előterjesztését. A válogatási elvek alapján 33 úszó vehet részt a belgrádi Európa-bajnokságon a medencés számokban. Sós Csaba szövetségi kapitány az egyes távokon az előző, római Eb 8. időeredményeit szabta meg kritériumként, azaz csak olyan indulhat júniusban, akinek elvi esélye van a döntős szereplésre. Ez alapján 15 férfi és 18 női versenyző került be az utazó keretbe a kontinensviadalra, amely egyébként az utolsó lehetőség az olimpiai szintidők teljesítésére. A szövetség honlapján közzétett tájékoztatás szerint Fángli 50 és 100 mellen fog versenyezni az Eb-n.

„Ha részt vehetek az Eb-n, akkor egy újabb álmom válna valóra, képviselni Magyarországot. Az olimpiai A-szintről pedig már korábban is azt mondtam, hogy ameddig nem lehetetlen, nem jelenthetem ki, hogy nem fogom megúszni, bár valóban kevés esély van rá” – nyilatkozta a Transtelexnek Fángli korábban. A vele készült interjút a napokban közöljük.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!