Pisztollyal fenyegette meg a biztonságiőröket egy galaci férfi, mert megkérték a feleségét, hogy álljon el a mozgássérült helyről

2024. április 4. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 53 éves férfi fizikailag bántalmazta és fegyverrel fenyegette meg egy galaci bevásárlóközpont biztonsági őrét, írja az Adevărul.

A férfi a biztonsági őrrel azután szólalkoztak össze, hogy a biztonsági megkérte a férfi 39 éves feleségét, hogy szabadítsa fel a mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyet. Erre azonban a nő és férje nem volt hajlandó. A jelenetet kamerák is rögzítették.

A galaci rendőrség tájékoztatása szerint őket épp az 53 éves férfi értesítette, aki arról tájékoztatta a hatóságot, hogy konfliktusba keveredett a George Coșbuc körúton található bevásárlóközpont biztonsági őreivel.

A vizsgálatból kiderült, hogy bár a 39 éves nő a mozgássérült parkolóhelyre parkolt, de nem tartozik a speciális igényű emberek kategóriájába, ezért lett felszólítva a távozásra. Az 53 éves férfi azonban nem hagyta annyiban, és dulakodni kezdett a 24 éves biztonsági őrrel, akire fegyvert fogott, majd fenyegetni kezdte.

A rendőrök meghallgatták az érintetteket, és vizsgálat céljából elkobozták az 53 éves férfi fegyverét, amiből kiderült, hogy egy 45-ös kaliberű gumilövedékkel ellátott, nem halálos fegyverről volt szó, amire a férfinek engedélye volt.

Mivel azonban az incidens túlmutat ezen, a rendőrség közrend és a köznyugalom megzavarása, ütés vagy más erőszakos cselekmény, fenyegetés és veszélyes tárgyak jogtalan viselése miatt indított eljárást. A férfit először 24 órára őrizetbe vették, majd az ügyészek 30 napos házi őrizetbe vételt rendeltek el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!