Egy nyolcemeletes blokk tetejére épített házikón csodálkoznak a brassóiak

2024. április 3. – 12:24

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, a drónozás terjedése egyesek számára meglepő felfedezéseket tartogat. Egy brassói férfi a napokban arra csodálkozott rá, hogy a Rakodó negyedben egy nyolcemeletes tömbház tetején egy csinos kis házikó áll.

Ki is posztolta a felvételeit a Facebook-ra és megfogalmazta a kérdéseit is: „Ház egy tömbházon? Rendben levő papírokkal? NEM HISZEM EL! Az összes urbanisztikai lehetőség városa”.

Az eset a hatóságoknak is feltűnt és utánanéztek a dolognak a helyi rendőrség keretében működő építési felügyeleti osztályon. A Bizbrasov.ro beszámolója szerint az ellenőrök mindent rendben találtak, megállapították, hogy az építményt legálisan húzták fel és több mint 20 éve készen van.

Amint a helyi portálnak megírták, 1999-ben engedélyezték az építkezést, és 2000-ben már használatba is vették. Az alapterülete 42 négyzetméter, és a nyolcadik emeleti lépcsőházból lehet megközelíteni egy fém létrán felmászva.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!