Egy nyolcemeletes blokk tetejére épített házikón csodálkoznak a brassóiak

2024. április 3. – 12:24

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, a drónozás terjedése egyesek számára meglepő felfedezéseket tartogat. Egy brassói férfi a napokban arra csodálkozott rá, hogy a Rakodó negyedben egy nyolcemeletes tömbház tetején egy csinos kis házikó áll.

Ki is posztolta a felvételeit a Facebook-ra és megfogalmazta a kérdéseit is: „Ház egy tömbházon? Rendben levő papírokkal? NEM HISZEM EL! Az összes urbanisztikai lehetőség városa”.

Az eset a hatóságoknak is feltűnt és utánanéztek a dolognak a helyi rendőrség keretében működő építési felügyeleti osztályon. A Bizbrasov.ro beszámolója szerint az ellenőrök mindent rendben találtak, megállapították, hogy az építményt legálisan húzták fel és több mint 20 éve készen van.

Amint a helyi portálnak megírták, 1999-ben engedélyezték az építkezést, és 2000-ben már használatba is vették. Az alapterülete 42 négyzetméter, és a nyolcadik emeleti lépcsőházból lehet megközelíteni egy fém létrán felmászva.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!