Meteorológusok: Péntekig az egész országban esni fog, a hegyekben havazás várható

2024. március 13. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai előrejelzése szerint péntek reggelig az egész országban eső, hegyvidéken pedig havazás várható, írja az Agerpres.

A prognózis szerint szerda 10 órától péntek 10 óráig az ország összes régiójában esni fog, a lehulló csapadék mennyisége eléri a 10-15 litert négyzetméterenként.

A Déli-Kárpátokban, Erdélyben és Munténiában bőségesebb, négyzetméterenként 25-30 literes csapadékhullás várható. Hegyvidéken, főként 1200 méter fölött havazásra és hóréteg kialakulására lehet számítani.

Moldva északi felében és Erdély keleti megyéiben vegyes csapadék várható.

Öt megye folyóira elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el szerdán öt megye folyóira.

A hidrológusok közlése szerint szerdán 16 óráig megnő az áradás veszélye a Nagy-Küküllő vízgyűjtő medencéjéhez tartozó kisebb folyókon. A sárga jelzésű árvízriasztás Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér megyére érvényes.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!