Először született fogságban életképes delfinborjú Romániában

2024. március 13. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

Életképes delfinborjú született a konstancai delfináriumban – jelentette be szerdán az intézmény vezetősége az Agerpres közlése szerint.

Ioan Mihai Nache, a konstancai természettudományi központ igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a premierről. „Romániában először történik meg, hogy fogságban életképes delfinborjú születik” – magyarázta.

Az igazgató hozzátette, egyelőre nem ismert az újszülött delfinborjú neme, mert az anyadelfin nagyon óvja kicsinyét, és harminc napon át nem is engednek idegeneket a közelébe.

A fióka március 8-án született, és a delfinárium alkalmazottainak is meglepetést okozott.

Angelica Curlişcă, a delfinárium vezetője azt mondta, a delfinborjúnak egyelőre nincs neve, csak bébiként emlegetik. „A kicsi most tanul helyesen úszni, enni és megvédeni magát” – számolt be Curlişcă.

A konstancai delfináriumba három nőstény delfint és egy hímet szállítottak át a Ukrajnából egy állatmentő akció keretében. A delfinborjú anyja a konstancai létesítmény állata, Chen-chen, apja pedig az Ukrajnából átmenekített hím.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!