Kolozsváron gyártott elektromos autóval feszített Boc az EPP kongresszusán

2024. március 7. – 12:56

Kolozsváron gyártott elektromos autóval feszített Boc az EPP kongresszusán
Emil Boc az EPP kongresszusán – Fotó: George Calin / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

„Invented in Cluj” (Feltalálva Kolozsváron) feliratos elektromos autóval jelent meg Bukarestben az Európai Néppárt kongresszusán Emil Boc kolozsvári polgármester. A cluj24.ro szerint a jármű egy kolozsvári start-up cég által készített prototípus, amelynek autonómiája 300 km.

A korábban miniszterelnöki tisztséget is betöltött Boc a DC News TV-nek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a kocsi megalkotása annak a politikának a sikerét jelenti, mellyel az IT-szektort „ösztönözték” és „megvédték”, még a „válságos időkben is”.

„Inkább széttéptük az IMF-megállapodást, minthogy lemondjunk az informatikai szektornak kínált előnyökről. Ezek kifizetődtek Romániában, Kolozsvár a kutatás, az innováció és az IT egyik erős központja az országban” – büszkélkedett a polgármester.

„Ez az autó a románok kreativitásának terméke, ebben az esetben a kolozsváriaké, akik nemcsak megtervezték a modellt, hanem le is gyártották. Tehát Kolozsváron találták fel és Kolozsváron gyártották. Tulajdonképpen erre van szüksége Romániának” – tette hozzá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!