A sokéves átlagnál melegebb lesz a következő két hétben

2024. február 12. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Változékony időjárás várható a következő két hétben, a sokéves átlagot meghaladó hőmérsékleti értékekkel – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 12-25. közötti időszakra vonatkozó, hétfőn közzétett előrejelzése alapján az Agerpres.

A prognózis szerint Bánságban és Körösvidéken hétfőn rendkívül meleg lesz, a hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga eléri a 14 Celsius-fokot. Keddtől a jövő hét végéig változékony időre lehet számítani, a február közepén megszokottnál magasabb, 7 és 11 fok közötti nappali hőmérsékleti átlagokkal. Az éjszakai minimumok átlaga a hétfői 7 fokról szerdára mínusz 4 fokra csökken, utána a jövő hét végéig 0 fok körüli marad. Csapadék február 12-én és 13-án, majd február 18. után várható.

Erdélyben is a megszokottnál jóval melegebb lesz hétfőn, a hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga 14 fok körül alakul. Keddtől lehűlés következik, de a nappali csúcshőmérséklet átlaga a február közepén megszokottnál magasabb, 5 és 8 fok közötti lesz. Hétfőn és kedden enyhe lesz az éjszaka, a minimumok átlaga 2 és 5 fok között alakul, majd szerdától a jövő hét végéig mínusz 5 és mínusz 2 fok között váltakozik. Csapadék február 12-14. között, majd február 21. után várható.

A hegyekben átlagban 4 fokos hőmérsékleti csúcsértékekkel indult a hét. Keddtől a jövő hét végéig változékony időre lehet számítani, a február közepén megszokottnál magasabb, mínusz 2 és 2 fok közötti nappali hőmérsékleti átlagokkal. Az éjszakai minimumok átlaga a hétfői 0 fokról fokozatosan mínusz 8 fokra csökken szerdára, utána a jövő hét végéig mínusz 6 fok körül alakul. Csapadék február 12-14. között, majd elszórtan jövő héten várható.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!