Esni fog hétfő délután

2024. február 12. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői tájékoztatása szerint délután 2 órától országszerte előfordulhat jelentős mennyiségű csapadék, délután 6 órától pedig egy elsőfokú (sárga jelzésű) riasztás is érvénybe lép a hegyvidéken.

A szakemberek szerint hétfőn 14 órától szerda reggel 10 óráig az ország szinte teljes területén esni fog időszakosan, és főként a délkeleti területeken dörgés-villámlás is előfordulhat. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 15-25 litert négyzetméterenként, írja az Agerpres.

A hegyvidéken, illetve a keddről szerdára virradó éjszaka futólag Erdély és Moldva alacsonyabban fekvő vidékein is vegyes csapadék várható.

A magas hegyvidéken, főként a Déli- és a Keleti-Kárpátokban a szél is erősen fog fújni kedden, a légmozgások sebessége elérheti a 60-80 kilométert óránként. Időszakosan a keleti, nyugati és délnyugati régiókban is lehetnek 45-55 kilométer/órás széllökések.

A csapadékra vonatkozó elsőfokú riasztás hétfő este 6 órától kedd este 10 óráig lesz érvényben a hegyvidéken, valamint Erdély legnagyobb és Moldva északnyugati részében. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30, elszigetelten az 50 litert négyzetméterenként.

A Keleti- és a Déli-Kárpátok 1500 méter fölötti térségeiben havazásra is számítani lehet a keddi nap folyamán, helyenként jelentős hóréteg rakódik le.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!