Ittas vezetésen kaptak egy Kolozs megyei polgármestert, havat evett, hogy kevesebbet mutasson a szonda

2024. február 9. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

Ittasan vezetett és balesetet okozott a Kolozs megyei Reketó község (Măguri Răcătău) polgármestere, Alexandru Livescut, akit február 3-ról 4-re virradó éjszaka igazoltattak a rendőrök – számol be a Știri de Cluj.

A Știri de Cluj képeket is közzétett a polgármesterről, miközben a kérdéses estén olasz sört fogyasztott.

A lap szerint a polgármester a buli után egy autóval ütközött, melynek sofőrje a telefonjával lefilmezte, amint Alexandru Livescu havat eszik, hogy mire a rendőrök megszondáztatják józanabb legyen.

A rendőrség „hibás alkoholszondája” pedig tovább növelte a polgármester esélyeit.

Bár a hatóság kiszállt a helyszínre, a rendőrök csak három órával a baleset után tesztelték a polgármestert. A kolozsvári rendőrség szerint hibás alkoholszonda volt náluk, így a polgármestert községi rendőrőrsről egy másik helyszínre is átszállították tesztelésre, ahol volt egy működő készülék.

Livescu polgármestert 5 óra 22 perckor tesztelték, a baleset pedig 2 óra 50 perckor történt. Három órával később a szonda még mindig 0,12 gramm alkoholt mutatott ki.

A hatóság vizsgálódik az ügyben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!