Kiadós éjszakai havazás után vastag a hórétegre ébredt Hargita és Kovászna megye

2024. január 20. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Csíkszeredában 8, Sepsiszentgyörgyön 9 centiméteres volt a hóréteg vastagsága szombat reggel. Kézdivásárhelyen és Baróton 6, Székelyudvarhelyen 5, Gyergyóalfaluban 3 centiméternyi hó hullott, írja a Székelyhon az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) adataira hivatkozva.

Szentgyörgyi tudósítónk szerint a városban pénteken még zöldelt a fű, és a délutáni órákban esett az eső. Estére azonban lehűlt az idő, és a hőmérséklet fokozatos csökkenésével a heves esőzést havazás váltotta fel. Reggelre már az autója leginkább egy igluhoz vagy hóbuckához hasonlított. Hasonló tapasztalatai voltak a megye más lakóinak és a Hargita megyeieknek is.

Forrás: ANM
Forrás: ANM

A hóréteg miatt több városban nehezebb lett a közlekedés, hét megyében volt szükség a katonai tűzoltók bevetésére a rossz idő okozta károk elhárítására.

A lap szerint háromszéki Komandó közelében található Lakóca-tetőn (1777 m) 36, míg a Hargita megyei Bucsin-tetőn (1287 m) ennél is vastagabb, 45 centiméteres a hóréteg alakult ki.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!