Ilyen lesz az időjárás a következő négy hétben

2024. január 19. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos meteorológiai szolgálat pénteken közzétett, a következő négy hétre vonatkozó időjárás-előrejelzése szerint a hőmérséklet az ország nagy részén február közepéig az átlagosnál enyhén magasabb lesz.

A január 22. – 29. közötti héten az ország nagy részén az átlagosnál melegebb lesz a hőmérséklet, főként az északkeleti részeken. A csapadékmennyiség az ország északi részén helyenként bőségesebb lesz az átlagosnál, a középső régiókban pedig a szokásoshoz közeli, míg a többi területen csapadékhiány várható, különösen a déli régiókban.

A január 29. – február 05. közötti héten az átlaghőmérséklet a legtöbb régióban, de különösen délnyugaton és északkeleten kissé magasabb lesz az átlagosnál. A csapadék országszerte kevés lesz, különösen a délnyugati régiókban.

A február 05. – 12. közötti héten a levegő átlaghőmérséklete a délnyugati, északkeleti, valamint helyenként a középső és északnyugati régiókban kissé melegebb lesz az átlagosnál, míg a többi területen az átlagoshoz közeli lesz. A csapadékmennyiség a déli és délnyugati régiókban kissé hiányos lesz, míg máshol általában a normális értékek közelében alakul.

A február 12. – 19. közötti héten az átlaghőmérséklet az ország nagy részén az erre a hétre jellemző hőmérsékleti értékek közelében lesz, délnyugaton és északkeleten lehet kissé magasabb. A csapadék mennyisége Románia egész területén az ebben az időszakban szokásoshoz közeli értékeket mutat majd.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!