Egy fiatal pár közel egy évi megtakarítását találta meg egy taxisofőr, gondolkodás nélkül jelentkezett a helyi rendőrségen

2024. január 2. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

Sokak fejében megfordult már, hogy mit tennének, ha egy zsák pénzre találnának, vetette fel a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán, ahol egy székelykeresztúri taxisofőr és egy külföldön dolgozó fiatal házaspár szilveszteri történetét mesélték el.

2023 utolsó napján ugyanis a sofőr, Szőcs Lóránt Árpád a taxi hátsó ülésén egy táskát talált, amelyben „igen nagy összeg” volt. A férfi azonban a Hargita megyei rendőrség szerint gondolkodás nélkül jelentkezett a helyi rendőrségen, és átadta a táskát a hatóságnak.

A táska tulajdonosait hamarosan azonosították: egy fiatal házaspár volt, akik közel egy évig dolgoztak külföldön, hogy a megtakarított pénzből közös jövőt építsenek maguknak.

„A 2023-as év hatalmas örömmel zárult a fiatalok számára, akik visszaszerezték megtakarításaikat. A megtaláló cselekedete dicséretet és csodálatot érdemel. Gratulálunk Szőcs Lóránt Árpád erkölcsös magatartásához! Reméljük, hogy gesztusa követendő példa lesz más polgárok számára, akik hasonló helyzetbe kerülnek” – írták a Hargita megyei rendőrök Facebookon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!