Különösen meleg időjárás következik, majd lehűlés várható 2024 első hetében

2023. december 25. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az Agerpres szerint hóviharokra és erős szélre figyelmeztető másodfokú riasztások vannak érvényben Kolozs és Kovászna megyében.

Kolozs megye jelenleg hegyvidékén hóviharokra, Kovászna megyében pedig erős szélre lehet számítani a déli órákig.

Egy másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztás szerint 12 óráig Kolozs megyében az 1800 méter feletti térségekben a szél sebessége meghaladja a 100-120 kilométert óránként, hóviharok várhatók, és romlanak a látási viszonyok.

Kovászna megyében 13 óráig narancssárga jelzésű riasztás van érvényben, a légmozgás sebessége eléri 90-120 kilométert óránként.

Az időjárás-előrejelzés a következő két hétre, az erre az időszakra jellemző hőmérséklethez képest melegebb időt jósol országszerte – írja a Digi24 a meteorológus hétfőn közzétett előrejelzése alapján.

Erdélyben a hőmérséklet, különösen napközben, az első héten jóval az időszakra jellemző hőmérséklet felett lesz. A hőmérséklet napról napra kissé ingadozni fog, a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan 8-10 Celsius-fok között, a legalacsonyabbak pedig -1-0 Celsius-fok között lenne a régióban.

A második héten a hőmérséklet fokozatosan csökken, a legmagasabb értékek 2 és 5 fok közé, a legalacsonyabbak pedig -3-1 fok közé esnek.

Január 1-jétől ismét előfordulhat gyenge csapadék.

A hegyekben a legmagasabb értékek 4 és 8 fok között, a minimumok pedig -2 és 2 fok között alakulnak. A második hétre itt is lehűlést jósolnak. Így a nappali átlaghőmérséklet a hegyekben 2 és -2 fok közé, az éjszakai hőmérséklet pedig -2 és -6 fok közé csökken.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!