Hétéves székely kislány rajzából készült képeslapot kapott a brit miniszterelnök karácsonyi üdvözlőlapként

2023. december 25. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Angliában élő székely házaspár kislányának, Babos Hangának a rajzából készült képeslapot kapott Rishi Sunak brit miniszterelnök, illetve más politikusok is a brit parlamentben karácsonyi üdvözlőlapként, írja a Székelyhon.

Babos Hanga rajza ugyanis első helyezést ért el egy rajzversenyen, amelyet Lucy Frazer angliai parlamenti képviselő hirdetett meg azzal a céllal, hogy a legjobb rajz az idei karácsonyi képeslapját díszítse.

A lap szerint a kézdivásárhelyi Babos Csaba és a csíkszeredai Babos Enikő immáron tizenhárom éve élnek Angliában. Kislányuk és kisfiúk már Angliában született. Az édesanya szerint mindent megtesznek azért, hogy ismerjék a magyar nyelvet, tudják, hogy magyarok, és legfőképpen azt, hogy székelyek.

„Hanga nagyon szeret rajzolni, olyan nap nem telik el, hogy ne rajzoljon. A nyertes rajzát először ceruzával körvonalazta meg, majd vízfestéket használt, a biciklit külön ráragasztotta a rajzra, és végül az egész alkotást csillámporral díszítette” – magyarázta Babos Enikő a Székelyhonnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!