Hóviharokra, erős szélre lehet számítani a következő napokban

2023. december 24. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Erős szélre figyelmeztető sárga jelzésű riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 24 megyére; tíz megye hegyvidéki területeire narancssárga jelzésű riasztás érvényes a hóviharok miatt, írja az Agerpres.

A meteorológusok szerint vasárnap 22 óráig Dél-Erdélyben, valamint Olténia, Munténia és Moldva egyes részein 55-65 kilométeres óránkénti sebességgel fújhat a szél, helyenként 80-90 km/órás széllökések várhatók.

A hegyekben havazásra, hófúvásokra lehet számítani.

A sárga jelzésű riasztás Arad, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Szilágy, Bihar, Kolozs, Temes, Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Mehedinţi, Dolj, Olt és Teleorman megyére érvényes.

Vasárnap 20 óráig a Déli-Kárpátok magasabb fekvésű, 1500 méter fölötti területein hóviharokra figyelmeztető narancssárga jelzésű riasztás van érvényben. Itt a szél sebessége eléri a 110-120 km/órát, és jelentősen csökken a látótávolság. A másodfokú riasztás Prahova, Brassó, Szeben, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dâmboviţa, Hunyad, Mehedinţi és Krassó-Szörény megyét érinti.

Szeles lesz az időjárás karácsony első napján is, hétfőn 22 óráig Erdélyben, Máramarosban, a Körösvidék északi részén és Moldva északnyugati területein 55-65 km/órás széllökések várhatók.

A hegyekben 70-80, helyenként 90-110 km/órás sebességgel fújhat a szél.

A hétfői sárga jelzásű riasztás Krassó-Szörény, Hunyad, Szeben, Fehér, Kolozs, Szilágy, Szatmár, Máramaros, Brassó, Maros, Hargita, Kovászna, Suceava, Neamţ, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj és Mehedinţi megyét érinti.

A hétfőre virradó éjszaka és a hétfői nap folyamán a Keleti-Kárpátokban 120-130 km/órás széllökések várhatók.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!