Havas karácsonyt jeleznek a meteorológusok

2023. december 21. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Igazi téli időjárást jelez az országos meteorológiai szolgálat a karácsonyi periódusra. Az előrejelzés szerint már péntektől, december 22-től kezdődően havazás, havas eső várható.

A kellemetlen része a következő napoknak, hogy a hét végéig országszerte megerősödött széllel kell számolni. A hegyekben 90-100 km/h-s széllökések lesznek, Erdélyben, Dél-Olténiában, Munténiában és helyenként Dobrudzsában a szél sebessége eléri a 65-70 km/h-t is.

Hegyvidéki területen a havas eső, havazás mellett köddel is számolni kell, a látótávolság jelentősen csökken, ezért fokozottan kell figyelni, akár gyalog, akár autóval közlekedünk.

Péntek éjszakáról szombatra virradóan Máramarosban és Erdélyben is átmenetileg erősen havazni fog és havas eső is lesz. Enyhe havazás és havas eső várható Moldvában, a Bánságban és Körösvidéken is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!