Másodfokú árvízkészültséget rendeltek el Máramaros és Szatmár megyei folyókra

2023. december 2. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) másodfokú árvízkészültséget rendelt el három Máramaros és Szatmár megyei folyóra, írja az Agerpres.

A hidrológusok szerint szombat déltől vasárnap 16 óráig a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a Túr (Szatmár megye), a Lápos (Máramaros megye) és a Kraszna (Szatmár megye) vízgyűjtő medencéjében.

Ugyanakkor nyolc megye folyóinak vízgyűjtő medencéjében elsőfokú árvízkészültség van érvényben vasárnapig.

Szombat déltől vasárnap éjfélig elsőfokú árvízriasztás érvényes a következő folyószakaszokra: Tisza, Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Túr (Szatmár), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár), Kraszna (Szilágy és Szatmár), Ér (Szatmár és Bihar), Berettyó (Szilágy és Bihar), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar), Fekete-Körös (Bihar és Arad), Aranyos (Fehér és Kolozs), Maros (Kolozs és Fehér).

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!