A román kormány támogatná a futballklubok akadémiáit

2023. november 22. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány közpénzt fektetne a sportklubok futballiskoláiba – írja a G4Media Marcel Ciolacu miniszterelnök szerdai bejelentése alapján. A tudósítás szerint az összegekről és a döntés meghozatalának módjáról nem árult el részleteket.

„Azt hiszem, eljött az ideje vállalni, hogy a román kormány közvetlenül részt vegyen a futballakadémiák finanszírozásában. A kormánynak kötelessége az akadémiákba befektető klubok mellé állni a Román Labdarúgó Szövetséggel együtt, hogy szilárd alapot teremtsen a román futball jövőjének” – mondta Ciolacu Buzăuban.

A miniszterelnök friss emlékei lehetnek a román focival kapcsolatban, kedd este ugyanis megnézte a válogatott legutolsó Eb-selejtezős csoportmeccsét a Nemzeti Arénában, ahol a románok 1-0-ra nyertek Svájc ellen.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a döntést azután hozta meg, hogy Románia kijutott a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokságra.

A G4Media hírében emlékeztet, hogy Romániában több futballklub már most is kap közpénzt valamilyen formában, akár közvetlenül a városi vagy megyei önkormányzatoktól, akár állami tőkével rendelkező társaságoktól.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!