Jövő hét elején érkezik a hidegfront, két hétig az átlagosnál hidegebb időjárás vár ránk

2023. október 14. – 16:24

Másolás

Vágólapra másolva

A közel 30 fokos hétvége után jövő héttől tényleg jön az ősz. A meteorológusok előrejelzései szerint az időjárás hirtelen lehűl, és a hőmérséklet több mint 10 fokot csökken az éjszaka folyamán. A szél miatt még hidegebbnek fognak tűnni a napok.

Ráadásul záporok is lesznek, sőt a hegyekben akár havas eső és hó is előfordulhat. Az ANM két hétre az átlagosnál hidegebb időjárást és sok esőt jósol.

"Jelentős hőmérséklet-ingadozásokról beszélünk. Ha a hét második felében, beleértve a vasárnapot is, a legmagasabb hőmérsékletek akár 29 fokot is elérik az ország déli részén, beleértve a fővárost is, ahol 27-29 fok lesz, a jövő hét eleje lehűlést hoz a hőmérsékletet illetően.

Az éjszakai mélypontok néhol elég alacsonyak lesznek. A völgyekben, az ország északi és középső régióiban mínusz 3 és mínusz 4 fokig is lehűlhet éjszaka, a Kárpátokon túli területeken is legfeljebb 7 fokig megy fel a hőmérők higanyszála.

A nappali hőmérsékletek esetében sem kell nagy értékekre számítani, legfeljebb 10 és 16 fok közötti hőmérsékletekre melegszik fel a levegő. Mi több, csapadék is várható a lehűléssel egyszerre, hegyvidéken a havazás, havas eső sem kizárt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a 2023. október 16-23. közötti héten Románia egész területén az átlagosnál alacsonyabb lesz a hőmérséklet, és a csapadékmennyiségek meghaladják majd az átlagot, különösen az ország déli részén.

A 2023. október 23-30. közötti héten a hőmérséklet továbbra is alacsonyabb lesz az ebben az időszakban szokásosnál minden régióban, de különösen északkeleten. A csapadékmennyiség általában az ország egész területén a szokásos átlag körül alakul, de a legészakibb területeken hiányozhat az eső, míg délnyugaton enyhe többlet valószínűsíthető.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!