Charlie Ottley reklámozza Romániát a BBC csatornáin

2023. október 14. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Gazdasági, Vállalkozási és Turisztikai Minisztérium bejelentette, hogy október 15. és november 15. között a BBC tévécsatornáin népszerűsíti Romániát, mint turisztikai célpontot – írja az Agerpres nyomán a G4Media. Az információt Lucian Ioan Rus államtitkár hozta nyilvánosságra az intézmény székhelyén tartott sajtótájékoztatón, de nem tett említést a BBC-vel kötött megállapodás alapjául szolgáló költségekről.

A kampányt Charlie Ottley producerrel és rendezővel közösen készítik, aki szintén jelen volt az eseményen.

A tárca sajtóközleménye szerint a promóciós kampány célja, hogy növelje Románia, mint európai turisztikai célpont ismertségét, különös tekintettel az Egyesült Királyságra. A cél tehát a turisták számának növelése, mind a britek között, mind európai szinten.

E célból a turisztikai tárca összefogott Charlie Ottley-vel, aki olyan, Romániáról szóló dokumentumfilmjeiről ismert, mint a „Vad Kárpátok” és a „Románia ízei”, hogy egy videósorozatot készítsen, amely bemutatja az ország szépségét és sokszínűségét. Így 8 videó készült: 4 egyenként 1 perces videó, amelyek minden évszakban megörökítik Romániát, a téli fagyos tájaktól a tavaszi élénk színekig, valamint 4 egyenként 30 másodperces videó, amelyek a Romániára jellemző 4 turisztikai formát mutatják be: kulturális, ökoturizmus, a városlátogatásokat és a természetjárást, hogy kiemeljék az ország turisztikai kínálatának sokszínűségét.

A videókat október 15-től egy hónapon keresztül, egész nap sugározzák a BBC adásaiban. A 8 anyagot, valamint a Charlie Ottley által rendezett bónuszvideót Románia népszerűsítésére is felhasználják a 2023. november 6-8. között megrendezésre kerülő WTM London nemzetközi turisztikai vásáron, valamint más kereskedelmi vásárokon és marketingeseményeken.

„A BBC-vel való társulás a turisztikai minisztérium értékeit és célkitűzéseit hangsúlyozza, hogy Románia szépségét és sokszínűségét népszerűsítse. A 24 órás tévécsatorna a világ szinte minden országában elérhető, tartalma világszerte több millió szállodai szobában, repülőgépeken, tengerjáró hajókon és mobileszközökön is elérhető. Ugyanakkor a klipsorozat elkészítésére Charlie Ottley felkérése természetes választás volt, hiszen a rendező munkássága révén országunk mély ismeretéről tesz tanúbizonyságot, ő már valójában Románia szépségeinek nagykövete külföldön” – áll a közleményben

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!