Idéntől nem zárják le a tél közeledtével a Transzfogarast és a Transzalpinát

2023. október 9. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei évtől kezdődően a Transzalpina és a Transzfogarasi út már nem lesz zárva a naptári időszak függvényében, vagyis, ha novemberben -decemberben járhatók az utak, akkor továbbra is be lehet tervezni egy kirándulást, mert a közútkezelők szerint a két magashegyi út mindaddig nyitva marad, amíg az időjárás jó, írja az RFI.

Az útkarbantartók ebben az időszakban napi ellenőrzéseket végeznek a szakaszokon, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság, a CNAIR szerint a legfontosabb, hogy biztonságos körülményeket biztosítsanak az autósok számára. Az üzemeltetési szabályok változásával október végén már nem kötelező a Transzalpina Rânca-Obârșia Lotrului, illetve a Transzfogarasi úton a Piscul Negru, Bâlea-tó, Bâlea-vízesések magaslati szakaszainak lezárása.

Augusztusban a CNAIR bejelentette, hogy a Rânca – Obârșia Lotrului szakaszon 8.00 és 20.00 óra között közlekedhetnek a járművezetők. Ezen az útszakaszon tonnatartalom-korlátozást (3,5 tonna) vezettek be, a megengedett legnagyobb sebesség pedig 30 km/h.

Egyébként a Rânca és Obârșia Lotrului közötti közúti forgalom eddig 8.00 és 18.00 óra között volt engedélyezett.

A Transzalpina Románia legmagasabb és egyik legszebb útja, amely délről északra szeli át a Páring-hegységet Gorj, Vâlcea, Szeben és Fehér megyéken áthaladva.

A Transzfogarasi úton jelenleg biztonsági hálókat és más, a sziklalavinák megelőzését szolgáló rendszereket telepítenek, különösen az északi oldalon, Szeben megyében.

Egy olyan projekt is kidolgozás alatt áll, amely beton védőkorlátok építésére irányul az egész éves forgalom megkönnyítése érdekében..

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!