18 éves vagy és utaznál? Szerdától ismét lehet pályázni a Discover EU programban

2023. október 3. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb fordulóhoz érkezett a Discover EU-program: ha 18 éves vagy és szeretnél világot látni, szerda déltől ismét lehetőséged lesz jelentkezni. Ha kiválasztanak, vasúton utazva fedezheted fel Európát.

A program következő fordulójában 2023. október 15., szerda, romániai idő szerint 13 órától 2023. október 18., szerda, romániai idő szerint 13 óráig jelentkezhetnek egyénileg vagy csoportosan azok, akik 2005. január 1. és 2005. december 31. között születtek (e két dátumot is beleértve). Részletek az Európai Bizottság honlapján olvashatóak.

Akit kiválasztanak, az legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhat majd 2024. március 1. és 2025. május 31. között egy elsősorban vasútra szóló utazási igazolvánnyal. Emellett a DiscoverEU európai ifjúsági kártyával kedvezményes áron látogathatnak el kulturális létesítményekbe, illetve vehetnek részt különböző programokban, tanulási és sporttevékenységekben, és kedvezményekre lesznek jogosultak a helyi tömegközlekedési eszközökön, szálláshelyeken, éttermekben is.

A programban Erdélyből is számos diák vett már részt, az élményeik és hasznos tapasztalataik alapján írt beszámolónkat itt találjátok.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!