Kannabisz hatása alatt dolgozhatott három buzăui mozdonyvezető, büntetőeljárás indult ellenük

2023. szeptember 29. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Kannabiszt mutattak ki egy mozdonyvezető szervezetében, további két mozdonyvezető pedig megtagadta a drogtesztet egy ellenőrzés során – számolt be az Agerpres.

A Román Vasúttársaság utasszállító részlegének (CFR Călători) sajtóirodája szerint az ellenőrzéseket a Rail Action Week elnevezésű országos akció keretében tartották szerdán a buzăui állomás kocsikarbantartó műhelyében a vasúti rendőrséggel együttműködve a CFR Călători közlekedésbiztonsági osztályának munkatársai.

A gyorsteszt THC-t (kannabiszt) mutatott ki egy mozdonyvezető szervezetében. A műhelyben tolatásokat végző két másik mozdonyvezető megtagadta a tesztelését és a vérvételt is. Mindhárom vasúti alkalmazott ellen büntetőeljárás indult kábítószer hatása alatt történő munkavégzés gyanújával.

A CFR Călători tájékoztatása szerint hasonló ellenőrzéseket végeztek az elmúlt napokban Bukarestben, Craiován és Kolozsváron is.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!