Al Di Meola jobban van az infarktus után, de lemondta az összes idei koncertjét

2023. szeptember 29. – 20:44

Másolás

Vágólapra másolva

Bodó István, az Al Di Meola Acoustic Trio bukaresti koncertjének előzenekaraként fellépő Ineffable együttes menedzsere és a koncertet szervező ForFun Egyesület elnöke tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget arról, hogy mi történt a gitárművésszel, miután szeptember 27-i koncertjén rosszul lett, és szívproblémákkal szállították a Bagdasar-Arseni kórházba.

Elmondása szerint Al Di Meola a színpad mögé vonult a rosszullét jelentkezése után, és ott azonnal elsősegélyben részesült, majd kórházba szállították, ahol kiderült, hogy szívrohamot kapott, és négy sztentet ültettek be az érfalaiba.

Bodó úgy találta, Al Di Meola hangulata nagyon jó a műtét után, és bár az összes idei koncertjét lemondta, már tervezget, és jövőre újra színpadra akar állni, többek között az Ineffable zenekarral, akikkel soha nem léphetett fel, de a próbák során összebarátkozott.

„Most jövök Al Di Meola úrtól, meglátogattam, 30-40 percet ültem vele. Nagyon jól érzi magát, ahhoz képest, hogy milyen helyzetben van, már azzal viccelődött, hogy vissza kell térnie a színpadra az Ineffable zenekarral, akikkel nem játszhatott, és a próbákon nagyon jól érezte magát velük. Azt mondta, jövőre Bukarestben kellene szervezni egy koncertet. Nagyon jó hangulatban van, tervezget, bár az idei évre minden koncertjét lemondta, volt egy turnéja Észak-Amerikában. Azért akarom ezeket a dolgokat megemlíteni, mert tegnap a román és a nemzetközi sajtóban, amely átvette a hírt, téves információk jelentek meg. Olyan információt is láttam, hogy három dal után beállt az infarktus. Ez nem igaz, egy órát és 35-40 percet játszott, többet, mint amennyi a szerződésünkben szerepelt, és nem esett össze a színpadon. Rosszul lett, felállt, bevonult a színpad mögé, így történt” – részletezte Bodo István az Agerpres számára.

Köszönetet mondott az orvosi csapatoknak, akik a helyszínen elsősegélyt nyújtottak a zenésznek, valamint az orvosoknak, akik a kórházban kezelték, kiemelve, hogy „mindenki nagyon profi volt”.

A műtét után Meola is üzent rajongóinak. Elmondta, hogy a legjobb orvosi ellátásban részesül. Hozzátette: egy ideig nem fog fellépni, hogy a felépülése teljes legyen. A fellépéseket 2024-től folytatja majd. „Kedves rajongók és barátok, szerettem volna néhány percet szánni arra, hogy kifejezzem a legmélyebb hálámat a szeretetteljes üzenetek és támogatás hihetetlen lavinájáért, amit az elmúlt 24 órában kaptam. Sajnos olyan egészségügyi problémával küzdök, ami miatt szünetet kell tartanom a koncertek és a turnézás terén.”

A gitárművész arról is írt, hogy „a zene mindig is a gyógyulás és az erő forrása volt” számára. „Úgy tervezem, hogy 2024-ben visszatérek, addig is, tartsátok életben a zenét, és hamarosan találkozunk” – írta ki a zenész a Facebook-oldalára.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!