A Borboly-Tánczos párharc mémekben elmesélve. Spoiler: az eredmény ugyanaz!

2023. szeptember 15. – 19:54

A Borboly-Tánczos párharc mémekben elmesélve. Spoiler: az eredmény ugyanaz!

Másolás

Vágólapra másolva

Nemhiába lett Borboly Csaba kikiáltva az RMDSZ-es politikusok közül a Facebook koronázatlan királyának, a Csíki Területi Szervezet elnökségéért zajló megmérettetést olyan érdeklődés kísérte az erdélyi mémelők körében is, hogy az államfői vagy parlamenti választások elbújhatnak mögötte.

Csütörtökön gyűlt össze az RMDSZ színe-java Csíkszeredába, és kezdték el izzítani a mémgyárosok is a hangulatot a Csej 7 csoportban.

A napokban sokat foglalkozott a Transtelex is a témával, hiszen ment az adok-kapok a két elnökjelölt között, ugyanis a sok éve háborítatlanul regnáló borbolynak ezúttal komoly ellenfele akadt Tánczos Barna, volt környezetvédelmi miniszter személyében, aki nem azt mondta, hogy teljesen lecserélné az országos politizálást a regionálisra, de mindenképpen „új alapokra” helyezni a Csíki Területi Szervezeten belüli politizálást. Sőt, azt is megüzente Borbolynak, hogy a csata már szinte meg van nyerve, mert a helyi szervezetek többsége őt támogatja.

Egyszóval a mémelők is megijedtek, hogy mi lesz, ha kedvenc influenszerük kiesik a pixisből, és elkezdtek gondolkodni azon, hogy milyen túlélő recepteket ajánljanak a tanácselnöknek, ha kiderül, hogy alul marad a megmérettetésben.

A nagy eseményre befutott Kelemen Hunor is, aki azt mondta, hogy nem akar senkit sem befolyásolni a döntésben, de azért Tánczos mellé huppant le a székbe.

A szpícsek elhangzottak, mindenki leadta a szavazatát, az RMDSZ elnöke is bevonult a szavazófülkébe, illetve még vagy 127 küldött, mert összesen 128 szavazólap lett kiosztva. Ez a szám azért fontos, mert – mint később kiderült – szinte fele-fele arányban oszlottak meg a szavazatok. De még nem tartunk ott, jöjjön először egy lesifotó Kelemen Hunorról, amint épp kilép a szavazófülkéből.

Visszatérve a szavazatokhoz, miután a számlálás véget ért, kiderült, Borboly négy szavazattal előzte be Tánczost, és a leadott 128 szavazat közül 2 volt érvénytelen. Nem akarunk összeesküvés-elméleteket gyártani, de azért ez nem maradt észrevétlen:

De a kis győzelem is győzelem, úgyhogy Borboly Csaba elvitte a showt nemcsak Csíkszeredában, hanem a mém-csoportban is, mindenki a maga módján gratulált az újrázó elnöknek.

Az, hogy Tánczos hogyan fogadta a veszteséget, már nem ihlette meg az alkotókat, bár feltételezték, hogy a fair play szabályai szerint az alul maradt kihívó egész biztos gratulált a régi-új elnöknek. Az már érdekesebbnek tűnt viszont a mémelők számára, hogy Kelemen Hunor mit mondhatott Tánczosnak négyszemközt.

Ez volt tehát a Borboly-Tánczos párharc rövid története a Csej7 mémcsoportban, és nem zárhatjuk le a szemlét, anélkül, hogy mindenkit megnyugtassunk: a Borboly-show folytatódik!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!