Best of Sepsi néven keresi Szentgyörgy önkormányzata a város hétköznapi hőseit

2023. szeptember 14. – 17:39

Másolás

Vágólapra másolva

Sepsiszentgyörgyön ötvenezer ember végzi mindennapi feladatát, az óvodástól kezdve a taxisofőrig, akik meghatározzák azt is, hogy milyen irányba fejlődik a város, a közösség, és milyen annak hangulata. Ezt Antal Árpád mondta, Sepsiszentgyörgy polgármestere, aki arról számolt be, a hétköznapi hősöket szeretné díjazni az önkormányzat.

Annak érdekében, hogy ezeket, a közösség számára fontos embereket megtalálják, csütörtöktől kezdődően október 5-ig – Sepsiszentgyörgy és környéke is – 9 kategóriában jelölhet a Best of SEPSI díjra olyanokat, akik kedvességükkel, figyelmességükkel, tudásukkal segítik a helyi közösséget, hogy egy szebb, élhetőbb, otthonosabb hellyé váljon Sepsiszentgyörgy.

Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, egy város sokkal több emberről szól, mint polgármester vagy a hivatal munkatársai, akiknek minden jót és rosszat számlájukra írnak a városban.

Fontos volna, hogy azok, akik hatással vannak környezetükre, kitartóan végzik munkájukat, számítani lehet rájuk, azok értékelve éreznék magukat, lássák, hogy mennyire fontos az ők jelenlétük Sepsiszentgyörgyön.

Erre a tág értelemben vett kilenc kategóriára lehet jelöléseket leadni:

A határidő letelte után, a városháza munkatársai felkeresik minden kategóriából azt az 5 hétköznapi hőst, akik a legtöbb jelölést kapták, és akikre október 12 – november 2. között lehet szavazni. Az összesen 45 jelöltről képet és rövid bemutatkozót készítenek, közülük kerülnek ki ugyanis a 9 kategória győztesei, akik a Best of SEPSI Legek Gálán átvehetik a díjakat (november 11-én, 18:00 órától a Tamási Áron Színházban).

Antalka Erika, az önkormányzathoz tartozó városimázs-iroda munkatársa elmondta, az önkormányzat ezzel egy olyan folyamatot kíván elindítani, amely által a helyi közösséget proaktívabb magatartásra ösztönzik. A projekt alapjául egy pedagógus kezdeményezése szolgál, aki egy Facebookos szavazás során kereste meg Sepsiszentgyörgy hőseit, mindegyiküknek oklevelet adva. Ennek a projektnek a továbbgondolásából lett a Best of Sepsi.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!