Cristiano Ronaldo megnyitotta marrákesi szállodáját a marokkói földrengés áldozatai előtt

2023. szeptember 10. – 17:39

Másolás

Vágólapra másolva

A marokkói földrengés után Ronaldo úgy döntött, hogy megnyitja négy csillagos szállodáját a földrengés után fedél nélkül maradtak előtt – vette észre a Euronews. A szálloda persze nem lesz örökre az övék, de egy kis időre szállást kaphatnak ott azok, akiknek a földrengés miatt nincs hová menniük.

Ronaldo, aki most a szaúd-arábiai al-Nassr játékosa, a portugál Pestana csoporttal közösen nyitotta a Pestana CR7 név alatt működő négycsillagos szállodát tavaly márciusban Marrakesh belvárosának nyugati peremén, egy aránylag új negyedben, ahol főleg luxusszállodák épültek. Egy spanyol turista beszámolóját idézve azt írja a Le Figaro, hogy sokan összeverődtek a hotel halljában szombaton, főleg külföldiek, akik az utcán töltötték a földrengés éjszakáját, és szombaton reggel jutott el hozzájuk a hír, hogy a Pestana CR7-ben egy időre ingyen megszállhatnak.

Az Euronews azt is megjegyzi, hogy a péntek éjszakai, a Richter-skála szerint 6,8-es erősségű rengés az elmúlt száz év legsúlyosabb ilyen természeti katasztrófája Marokkóban. Ehhez fogható földrengés egyszer volt az észak-afrikai országban, 1960 február 29-én, a mostani epicentrumától nem messze, Agadir közelében. Bár „csak” 5,8-es erősségűnek minősítették, epicentruma a mostaninál is közelebb volt a földfelszínhez, ezért aztán hatalmas pusztítást végzett. A halálos áldozatok és a sérültek számát is legkevesebb 12 ezerre teszik a korabeli jelentések.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!