Cristiano Ronaldo megnyitotta marrákesi szállodáját a marokkói földrengés áldozatai előtt

2023. szeptember 10. – 17:39

Másolás

Vágólapra másolva

A marokkói földrengés után Ronaldo úgy döntött, hogy megnyitja négy csillagos szállodáját a földrengés után fedél nélkül maradtak előtt – vette észre a Euronews. A szálloda persze nem lesz örökre az övék, de egy kis időre szállást kaphatnak ott azok, akiknek a földrengés miatt nincs hová menniük.

Ronaldo, aki most a szaúd-arábiai al-Nassr játékosa, a portugál Pestana csoporttal közösen nyitotta a Pestana CR7 név alatt működő négycsillagos szállodát tavaly márciusban Marrakesh belvárosának nyugati peremén, egy aránylag új negyedben, ahol főleg luxusszállodák épültek. Egy spanyol turista beszámolóját idézve azt írja a Le Figaro, hogy sokan összeverődtek a hotel halljában szombaton, főleg külföldiek, akik az utcán töltötték a földrengés éjszakáját, és szombaton reggel jutott el hozzájuk a hír, hogy a Pestana CR7-ben egy időre ingyen megszállhatnak.

Az Euronews azt is megjegyzi, hogy a péntek éjszakai, a Richter-skála szerint 6,8-es erősségű rengés az elmúlt száz év legsúlyosabb ilyen természeti katasztrófája Marokkóban. Ehhez fogható földrengés egyszer volt az észak-afrikai országban, 1960 február 29-én, a mostani epicentrumától nem messze, Agadir közelében. Bár „csak” 5,8-es erősségűnek minősítették, epicentruma a mostaninál is közelebb volt a földfelszínhez, ezért aztán hatalmas pusztítást végzett. A halálos áldozatok és a sérültek számát is legkevesebb 12 ezerre teszik a korabeli jelentések.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!