Franciaországban betiltják az elektromos cigarettát

2023. szeptember 3. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaország az egyszer használatos e-cigaretták betiltását tervezi, jelentette be Elisabeth Borne miniszterelnök, írja a Reuters alapján az Agerpres.

„Ez egy fontos közegészségügyi kérdés” – mondta Borne, hozzátéve, hogy a párizsi kormány jelenleg egy országos dohányzás elleni programon dolgozik. Hozzátette, becslések szerint évente 75 ezer halálesetet okoz Franciaországban a cigarettázás.

Az úgynevezett „inhaláló” eszközök bizonyos szokásokat generálnak a fiatalok körében, amelyek aztán nikotinfüggőséghez vezethetnek, érvelt a francia miniszterelnök. Ugyanakkor elmondta, a párizsi kormány az idei emelést követően 2024-ben nem tervezi a dohányadók további emelését.

Emmanuel Macron francia elnök 2021-ben ambiciózus célokat jelentett be a dohányzás és az alkoholfogyasztás visszaszorítására, több füstmentes helyiség létrehozását ígérte, valamint azt a célt is megfogalmazta, hogy 2030-ra minden 20 év alatti francia fiatal váljon nemdohányzóvá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!