Juhoknak való, rüh elleni szerrel kente be a gyermekei fejét, kórházba kerültek

2023. augusztus 30. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos állapotban szállítottak kórházba hétfő este négy gyereket Țăndărei településről, miután az anyjuk juhoknak való, rüh elleni szerrel kente be a fejüket, írja a money.ro. A lap a bukaresti Grigore Alexandrescu kórháztól származó információk alapján arról számol be, hogy a rovarirtószer-mérgezést szenvedett testvérek állapota stabil, az orvosok az életük megmentéséért küzdenek.

Az 1 éves és 9 hónapos kislányt detubálták és átszállították egy kórterembe, miután az állapotát sikerült stabilizálni. Az 5, 7 és 17 éves testvérei valamivel jobban vannak, de szintén kórházi kezelésre szorulnak.

A gyerekek hétfő este kezdtek rosszul lenni, miután édesanyjuk rühes állatok kezelésére kifejlesztett, mérgező szerrel kente be a fejüket, hogy megszabadítsa őket a tetvektől. Amikor rosszul lettek, hányni kezdtek és fejfájás is jelentkezett náluk, a nő segítséget kért a 112-es sürgősségi hívószámon. A helyszínre érkező orvosok úgy döntöttek, hogy a gyerekeket a bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba szállítják, mivel úgy ítélték meg, hogy súlyos állapotban vannak.

Romániában ez nem számít egyedi esetnek, volt már példa arra, hogy a gyerekeken alkalmazott tetűirtás a kórházban ért véget, mivel állatok számára kifejlesztett, mérgező szereket kentek a fejükre.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!