Hosszú, hosszú nyarunk lesz

2023. augusztus 24. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptemberben első felében, sőt azután is melegebb lesz az időjárás a megszokottnál, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye alapján a money.ro. A várható időjárásról heti bontásban közöltek előrejelzést.

Az augusztus 28. és szeptember 04. közötti héten az ország keleti felében, de különösen a délkeleti régiókban a megszokottnál magasabb átlaghőmérsékletre számíthatunk, míg a többi régióban a normálishoz közeli értékek várhatók. A délkeleti régiók kivételével, ahol átlagos mennyiségű eső várható, a csapadékmennyiség meghaladja majd a normális értéket, különösen az ország északi részén és a hegyvidékeken.

Szeptember 04. és 11. között a levegő átlaghőmérséklete az ország nagy részén, de különösen a délkeleti régiókban, az ebben az időszakban szokásosnál kissé magasabb értékeket fog mutatni. A csapadékmennyiség a legtöbb régióban a normális értékek körüli lesz, de a déli régiókban és a hegyvidéken enyhe többlet is előfordulhat.

A szeptember 11-18. közötti időszakban az időjárás továbbra is meleg marad. Az ország nagy részén, de különösen a Kárpátokon kívüli régiókban az átlaghőmérséklet kissé meghaladja majd az átlagos értékeket, a csapadékmennyiség pedig a normál értékekhez közeli lesz, írja a money.ro.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!