Folytatódik a hőség, csak a jövő héten várható enyhülés

2023. augusztus 22. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

A következő napokban országszerte kitart még a hőség, a jövő hét folyamán azonban fokozatos lehűlés várható, melynek eredményeként Erdélyben és Máramarosban a nappali csúcsértékek nem haladják meg a 26 Celsius-fokot – írja az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes, augusztus 21-e és szeptember 3-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzése alapján.

Erdélyben augusztus 27-éig a régió túlnyomó részében hőség várható, a maximumok átlaga 31 fok, a minimumoké 16 fok körül alakul. Ezt követően fokozatosan fog lehűlni a levegő, jövő hét közepétől nappal legtöbb 26 fok várható, az éjszakák is hűvössé válnak, a minimumok 12 fok körül alakulnak. Futó záporok és zivatarok minden délután előfordulhatnak, augusztus 27-e után megnő a valószínűsége, hogy nagyobb területre kiterjednek.

A Bánságban és a Körösvidéken is kánikula lesz az első héten, a nappali csúcsértékek 32-34 fok körül alakulnak, a második héten már csak 27-28 fok várható. Az éjszakai minimumok augusztus 28-áig 18 fok körül, ezt követően 14 fok körül alakulnak. Futó záporokra a második héten van nagyobb kilátás.

Máramarosban is kitart a hőhullám az első héten, a maximumok 31-33 fok körül, a minimumok 16-18 fok körül alakulnak. Augusztus 26-ától kezdődően azonban jelentősen lehűl az idő, 26 fok körüli csúcsértékekre és 12 fok körüli minimumokra lehet számítani. Futó záporokra augusztus 27-e és szeptember 3-a között van nagyobb kilátás.

A hegyvidéken a megszokottnál melegebb lesz ezen a héten, a nappali csúcsértékek 16-22 fok körül, az éjszakai minimumok 10-14 fok körül alakulnak. Augusztus 27-étől fokozatos lehűlés várható a teljes hegyvidéki régióban. Futó záporokra, zivatarokra elszórtan a teljes periódusban számítani lehet a délutáni órákban. Nagyobb kiterjedésű területeket érintő csapadék augusztus 23-án és 24-én, illetve 27-e után valószínű.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!