Mumush 3.0 – fesztivál a fenntarthatóság és az egymásra figyelés jegyében

2023. augusztus 17. – 10:42

Mumush 3.0 – fesztivál a fenntarthatóság és az egymásra figyelés jegyében
Fesztiválozók a Mumush tavalyi kiadásán – Fotó: Kay Ross / Mumush

Másolás

Vágólapra másolva

A Maros megyei Nagyadorjánban, egy csendes Nyárád-menti völgyben harmadik alkalommal szervezik meg augusztus 17-21. közt a Mumush zenei és művészeti fesztivált. A Mumush szervezőinek célja, hogy olyan eseményt hozzanak létre, ahol a résztvevőknek lehetősége nyílik közelebb kerülni a természethez és egymáshoz, találkozni a saját „mumusukkal”, írják a fesztivál szervezői közleményükben.

A harmadik éve megrendezett fesztivál legfontosabb szervezőelve a fenntarthatóság, az ökológiai lábnyom minimálisra csökkentése. A fesztivál helyszínei, dekorációja természet-barát alapanyagokból, fából, kőböl épülnek, összhangban a környezettel. Az ivóvíz ingyenes a fesztiválon, a szervezők arra biztatják a résztvevőket, hogy saját kulacsaikat, poharaikat és tányérjaikat használják, így figyelve arra, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. A fesztivál saját konyháján változatos vegetáriánus menüből áll a kínálat, és bárki behozhatja saját étel-italát, amit a közösségi konyhában el is készíthet magának.

A harmadik kiadásra új színpaddal bővül a Mumush zenei kínálata. A Gargantua élőzenei színpadon az eklektikus, nagy létszámú zenekaroktól a bohém egyszemélyes zenekarokig az akusztikus és elektronikus zene széles skáláját mutatják be. Nappal olyan zenekarok lépnek itt fel mint az Oláh Gipsy Band, a Freakin Disco, a franciaországi Tekemat, az osztrák Drahthaus, vagy a francia Alizarina, éjszaka pedig a Dj-k és az elektronikus zene veszik át a terepet.

Az Arboretum színpadon a pszichedelikus és psy zenéé a főszerep: 28 Dj érkezik ide összesen 6 országból.

A fesztivál új színpada, az Ambrosia a fesztiválkonyhában dobja fel majd a hangulatot a dzsessztől a technón át terjedő színes zenei választékkal. Ezen a színpadon elsősorban fiatal, pályakezdő Dj-k mutatkoznak majd be a közönségnek.

A Mumush nem csak változatos zenei programokkal várja a Nagyadorjánba látogatókat: a nappali programok és tevékenységek alatt számos lehetőség lesz arra, hogy a fesztiválozók kibontakoztassák a kreativitásukat, új tudással gazdagodjanak, vagy jobban megismerjék önmagunkat és a körülöttük lévőket. Az Arts and crafts Area-ban kézműves programok várják a résztvevőket, míg a Healing zónában masszázs, jóga és önismereti körök kapnak helyet.

Gyerekek számára a Kids area biztosít izgalmas tevékenységeket minden nap, a gyerekfogalkozást a Social Fiber Egyesület szervezi. 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes. A cirkusz sátorban zsonglőrtrükköket tanulhatnak az érdeklődők, esténként pedig tűz-zsonglőr show is elvarázsolja majd a fesztivál közönségét.

A Mumush partnerszervezetei, a Circulo és az Art Echo is különleges programokkal készül az újrahasznosítás, és különböző kortárs művészetek. A jam színpadon bárkinek lehetősége lesz zenélni, énekelni.

A Mumush kapui csütörtökön, augusztus 17-én reggel nyitnak, a fesztiválra bérletet a www.mumush.world weboldalon, valamint a helyszínen vásárolhatnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!