A Velencei Filmfesztivál megnyitóján is bemutatják Botezatu friss, barokkos ihletésű kollekcióját

2023. augusztus 13. – 20:37

A Velencei Filmfesztivál megnyitóján is bemutatják Botezatu friss, barokkos ihletésű kollekcióját
Cătălin Botezatu a Szeben megyei feleki Brukenthal-palota kertjében, a bemutató előtt – Fotó: Botezatu Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint ezer vendég vett részt Cătălin Botezatu Epoch kollekciójának romániai bemutatóján, amelyhez Samuel von Brukenthal báró egykori nyári palotájának kertjét választották a Szeben megyei Feleken, ahol a modelleknek pályafutásuk egyik leghosszabb és legnehezebb kifutóján kellett végigmenniük, jelentette ki a tervező az Agerpresnek adott interjúban.

Botezatu Feleken megcsodált kreációinak egy része augusztus végén, a Velencei Filmfesztivál megnyitóján, Albert monacói herceg bálján lesz látható. Az Epoch kollekciót péntek este a Finest Fashion Fest első napján mutatták be a barokkos díszletben.

„Ez egy kifejezetten a helyhez szabott, vagy hasonló miliőben érvényesülő kollekció, estélyi ruhákkal, amelyeknek hatalmas 3-4 méteres uszályuk van. A hangsúly a pompán, a luxuson volt, és minden lépést megkomponáltunk. Nagyon nehéz ilyen ruhákban, magassarkú cipőben lemenni száz lépcsőfokon, és nem utolsó sorban eljátszani azt a szerepet, amely egy ilyen ruhának a viselésével jár, mert Feleken, a szökőkút előtt egy olyan díszletet terveztünk meg, ahol a terített asztal a bőséget jelképezte, és mindenhol gyertyatartók, karosszékek voltak, a modellek pedig grófok, bárók, hercegnők” – ecsetelte Botezatu.

Az Epoch kollekció bemutatója után egy másik országos premierre is sor került Brukenthal báró egykori nyári palotájában, ez pedig az illatvacsora volt.

„Ott is rendkívüli közönségnek örülhettünk, majdnem ezer ember volt a divatbemutatón, és további 400 ember az illatvacsorán, a Francia Kertben. Mindenki azt kérdezte, hogy miért ez a neve? Azért, mert a séf egy illatból indult ki, és abból az illatból lettek tulajdonképpen az ételek megalkotva. Minden terméknek, az előételtől a desszertig, megvolt az az illata, amely kiindulópontként szolgált az ételkreációhoz. A két rendkívüli esemény nagyszerűen kiegészítette egymást” – jelentette ki a divattervező.

Az új kollekció bemutatására Felekre érkezett a híres Laurent Tourette is, akit a világ tíz legjobb fodrásza között tartanak számon. De tucatnyi sminkes volt még a csapatban, és Tourette mellett még kilenc másik fodrász is dolgozott, akik évente kétszer a párizsi Carrousel du Louvre-ban az új frizuradivatok bemutatóján vesznek részt. Feleken barokkos frizurákat csináltak, ahol a koronák, hajdíszek és hajkiegészítők szervesen hozzátartoztak a látványhoz.

A látványos ruhák szenzációt keltettek, és néhányat közülük a hónap végén, Albert monacói herceg bálján is látni lehet majd a Velencei Filmfesztivál megnyitóján, ahová Cătălin Botezatu is meghívást kapott.

Samuel von Brukenthal báró feleki nyári rezidenciája az evangélikus egyház tulajdonában van, jelenleg egy magánbefektető kezeli, és korábban már tartottak itt divatbemutatókat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!