Elkapott egy dílert a rendőrség az Untoldon, a lakásán is jelentős mennyiségű drogot találtak

2023. augusztus 6. – 15:23

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vette az ügyészség azt a férfit, akit a kolozsvári Untold fesztiválon kapcsolt le a hatóság, miközben ecstasyt és 3-CMC kristályt árult, közölte az Agerpres.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) vasárnap kiadott tájékoztatása szerint a rendőrség szombaton érte tetten a 33 éves férfit, amint éppen kábítószert akart eladni.

A rendőrök 10 ecstasy tablettát és 5 gramm 3-klórmetkatinon (3CMC) kristályt találtak nála. A hatóságok házkutatást tartottak a férfi kolozsvári otthonában, ahol többek között 454 ecstasy tablettát, 153 gramm kannabiszt, 160 gramm 3-CMC kristályt, 92 gramm kannabiszgyantát, 3 mérleget, 6 dohánytartót, 2 laptopot és 4750 lejt foglaltak le.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi 600 és 1600 közötti összegekért árulta az ecstasyt és a 3-CMC kristályokat. Arra is fény derült, hogy az illető idén május és július között 20 és 50 lej közötti összegekért árulta a kannabisz grammját.

A férfit őrizetbe vették, az ügyészség kéri előzetes letartóztatásba helyezését.

A 3-CMC kristály néhány napja azért foglalkoztatja különösen a romániai közvéleményt, mert ez a drog okozta egy héttel ezelőtt egy 16 éves bukaresti lány halálát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!