Elkapott egy dílert a rendőrség az Untoldon, a lakásán is jelentős mennyiségű drogot találtak

2023. augusztus 6. – 15:23

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vette az ügyészség azt a férfit, akit a kolozsvári Untold fesztiválon kapcsolt le a hatóság, miközben ecstasyt és 3-CMC kristályt árult, közölte az Agerpres.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) vasárnap kiadott tájékoztatása szerint a rendőrség szombaton érte tetten a 33 éves férfit, amint éppen kábítószert akart eladni.

A rendőrök 10 ecstasy tablettát és 5 gramm 3-klórmetkatinon (3CMC) kristályt találtak nála. A hatóságok házkutatást tartottak a férfi kolozsvári otthonában, ahol többek között 454 ecstasy tablettát, 153 gramm kannabiszt, 160 gramm 3-CMC kristályt, 92 gramm kannabiszgyantát, 3 mérleget, 6 dohánytartót, 2 laptopot és 4750 lejt foglaltak le.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi 600 és 1600 közötti összegekért árulta az ecstasyt és a 3-CMC kristályokat. Arra is fény derült, hogy az illető idén május és július között 20 és 50 lej közötti összegekért árulta a kannabisz grammját.

A férfit őrizetbe vették, az ügyészség kéri előzetes letartóztatásba helyezését.

A 3-CMC kristály néhány napja azért foglalkoztatja különösen a romániai közvéleményt, mert ez a drog okozta egy héttel ezelőtt egy 16 éves bukaresti lány halálát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!