Augusztus első felében a megszokottnál enyhébb lesz a meleg a nyugati és központi régiókban

2023. július 31. – 08:28

Másolás

Vágólapra másolva

A következő két hétben Románia nyugati és központi régióiban a hőmérséklet a sokéves átlagnál alacsonyabb lesz, majd a térségek többségében növekedni fog, és az augusztusban megszokott értékekhez közelít; bőségesebb csapadékra csak a következő héten lehet számítani – derül ki az Agerpres által közölt Országos Meteorológiai Szolgálat július 31. és augusztus 28. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A vasárnap közzétett prognózis szerint a július 31. és augusztus 7. közötti héten a nyugati, északnyugati és központi régiókban a hűvösebb lesz a sokéves átlagnál, az ország többi részében pedig a normális értékek közelében alakul a hőmérséklet. Románia nagy részében, de különösen a Kárpátokon belüli régiókban bőséges csapadékhullás várható.

Az augusztus 7. és 14. közötti héten a hőmérséklet a sokéves átlagnál valamivel alacsonyabb lesz a nyugati és központi régiókban, máshol pedig az augusztus első felében megszokott értékek várhatók. A csapadékmennyiség az ország egész területén a normális értékek körül alakul ebben az időszakban.

Az előrejelzés szerint augusztus 14. és 21. között a legtöbb régióban a hőmérséklet kissé magasabb lesz a sokéves átlagnál, a csapadékmennyiség pedig az ország legtöbb részén általában az átlagoshoz közeli lesz.

Az augusztus 21. és 28. közötti héten pedig az ország legnagyobb részében a sokéves átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet, ennél magasabb értékek a déli megyékben várhatók. A csapadékmennyiség a régiók többségében általában az átlagoshoz közeli lesz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!