Megjelent a Bagossy Brothers Company ötödik nagylemeze: Angyalok a Parkolóban

2023. július 31. – 13:53

Másolás

Vágólapra másolva

Angyalok a Parkolóban címmel jelent meg pár napja a Bagossy Brothers Company ötödik sorlemeze, jelentette be a zenekar közleményében. A 10 éves zenekar új albumán néhány dalban visszanyúltak az első idők Bagossy-s hangzásvilágára jellemző hangszereléshez.

„Izgatottan vártuk már, hogy az ötödik nagylemezünk is napvilágot lásson. Ezen az albumon is szerepelnek olyan dalok, melyekben kísérletezünk egy picit, viszont az első idők Bagossy-s hangzásvilágára jellemző hangszerelés is megtalálható rajta” – meséli Bagossy Norbert.

A Szép mentés című számuk viszont az első olyan szám az együttes történetében, amelyet Bagossy Norbi zongorán írt meg.

A zenész azt mondta, hogy a Szép mentés című dalukra különösen büszke, és annak, hogy zongorán írta meg, szerinte köze lehet ahhoz, hogy ennyire szépen egymásra talált a dallam, a szöveg és a hangszerelés.

A felvételek részben hazai pályán, a gyergyószentmiklósi Montain Air, részben Budapesten, a Sounday stúdióban zajlottak, az album producere Ligeti György volt, a mesteringet pedig Szabó Szebasztián készítette. A lemezről több dal korábban kislemez formájában is elérte már a több milliós online megtekintést, hamarosan pedig az utolsóként megjelenő dal, a néhány nap alatt közönségkedvencé váló Szép mentés is klipet kap.

A zenekar története ez év elején újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen 2023. március 11-én teltházas koncerttel ünnepelték 10 éves születésnapjukat, első magyar fellépőként az MVM Dome-ban, mellyel felállították minden idők legnagyobb hazai beltéri nézőszámának rekordját is.

A 2013-ban alakult gyergyószentmiklósi zenekar, eddig négy nagylemezt, egy szimfonikus koncert lemezt, egy EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. A csapat minden albuma többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Veled Utazom hatszoros platina minősítést ért el, amelynél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat, míg a 2021-es Fordul a világ album már négyszeres platinalemez. Ehhez a sorhoz csatlakozott a napokban megjelent az Angyalok a Parkolóban.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!