Megjelent a Bagossy Brothers Company ötödik nagylemeze: Angyalok a Parkolóban

2023. július 31. – 13:53

Másolás

Vágólapra másolva

Angyalok a Parkolóban címmel jelent meg pár napja a Bagossy Brothers Company ötödik sorlemeze, jelentette be a zenekar közleményében. A 10 éves zenekar új albumán néhány dalban visszanyúltak az első idők Bagossy-s hangzásvilágára jellemző hangszereléshez.

„Izgatottan vártuk már, hogy az ötödik nagylemezünk is napvilágot lásson. Ezen az albumon is szerepelnek olyan dalok, melyekben kísérletezünk egy picit, viszont az első idők Bagossy-s hangzásvilágára jellemző hangszerelés is megtalálható rajta” – meséli Bagossy Norbert.

A Szép mentés című számuk viszont az első olyan szám az együttes történetében, amelyet Bagossy Norbi zongorán írt meg.

A zenész azt mondta, hogy a Szép mentés című dalukra különösen büszke, és annak, hogy zongorán írta meg, szerinte köze lehet ahhoz, hogy ennyire szépen egymásra talált a dallam, a szöveg és a hangszerelés.

A felvételek részben hazai pályán, a gyergyószentmiklósi Montain Air, részben Budapesten, a Sounday stúdióban zajlottak, az album producere Ligeti György volt, a mesteringet pedig Szabó Szebasztián készítette. A lemezről több dal korábban kislemez formájában is elérte már a több milliós online megtekintést, hamarosan pedig az utolsóként megjelenő dal, a néhány nap alatt közönségkedvencé váló Szép mentés is klipet kap.

A zenekar története ez év elején újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen 2023. március 11-én teltházas koncerttel ünnepelték 10 éves születésnapjukat, első magyar fellépőként az MVM Dome-ban, mellyel felállították minden idők legnagyobb hazai beltéri nézőszámának rekordját is.

A 2013-ban alakult gyergyószentmiklósi zenekar, eddig négy nagylemezt, egy szimfonikus koncert lemezt, egy EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. A csapat minden albuma többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Veled Utazom hatszoros platina minősítést ért el, amelynél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat, míg a 2021-es Fordul a világ album már négyszeres platinalemez. Ehhez a sorhoz csatlakozott a napokban megjelent az Angyalok a Parkolóban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!