Mária-ikonokkal díjazta éltanulóit a bukaresti Közgazdaságtudományi Akadémia

2023. július 27. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti Közgazdaságtudományi Akadémia (ASE) jó eredményt elért hallgatóit Szűz Máriát és a kis Jézust ábrázoló ikonokkal jutalmazták az egyetem vezetőtanácsának ülésén, derült ki az intézmény Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből.

Az intézmény azt is közölte, hogy a „különleges értékű” ikonokat a Román Patriarchátussal, azaz a román ortodox egyházzal kötött partnerség keretében kapták a hallgatók, a jutalmakat pedig Efrém atya, a görögországi Athos-hegyen található Vatoped Kolostor apátja adta át nekik.

A Közgazdaságtudományi Akadémia bejegyzése élénk reakciókat váltott ki a közösségi médiában, több hozzászóló úgy vélte, hogy az ikonoknál alkalmasabb jutalmat is adhattak volna a diákoknak a tanulmányi eredményeik elismerésére, a Presshub szerint azonban a kritikus hozzászólásokat rövidesen törölték az egyetem Facebook-oldaláról.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!