Kánikula: Arad, Bihar és Temes megyében 39 fokot is mutathatnak a hőmérők

2023. július 16. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat Románia teljes területére. Egy első- és egy másodfokú hőségriasztás is érvényben lesz, tudósít az Agerpres.

A sárga jelzésű riasztás az ország nyugat, déli és délkeleti régióira, illetve a központi térségek egy részére terjed ki. Az érintett megyékben hétfőn kánikula lesz, a kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 értéket. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 33 és 37 fok között alakul, éjszaka 17-23 fokra hűl le a levegő.

Bukarestben, Körösvidéken, Bánságban, Munténiában és Moldva déli részében hétfőn narancssárga jelzésű riasztás lép érvénybe. Az érintett térségekben kánikula lesz, a kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 értéket. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 37 és 39 fok között alakul, éjszaka 18-24 fokra hűl le a levegő.

Az érintett megyék: Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galac, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, illetve Bukarest.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!