Magyarországi turistákat mentettek a romániai hegyimentők, 15 órát vett igénybe

2023. július 5. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Nehéz küldetés elé néztek kedden a borsai Hegyimentő Szolgálat hegyimentői, akiktől 15 órakor egy magyarországi turistacsoport kért segítséget a 112-es segélyhívó számon, miután letértek a kijelölt útvonalról és egy szakadékhoz értek, ahonnan már nem tudtak továbbmenni.

Keresésükre 7 hegyimentő indult el, és 15 órás küldetés után biztonságban lehozták őket a hegy lábához.

A 9 magyarországi, 20 és 60 év közötti turista a Gargaló-csúcs (Vârful Gârgălău) felé indult, a Radnai-havasok Nagy-Pietrosz csúcsához (Vârful Pietrosul Rodnei) szerettek volna eljutni, de letértek a kijelölt útvonalról.

A hegyimentők szerint egy olyan helyre értek (a Corhele Pietrosuluinál), ahol a terep vadregényes, járhatatlan és ösvények sem jellemzik, ezért kerülhettek a turisták csakhamar egy szakadék közelébe, ami segítségkérésre késztette őket.

A hegyimentők azt tanácsolják a turistáknak, hogy ne térjenek le a kijelölt hegyi ösvényekről, mert az ilyen döntésekkel mind a saját, mind a hegyimentők életét veszélyeztetik.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!