Újabb anya nélküli medvebocsra találtak a Vargyas szorosban, ezúttal sikerült megmenteniük az állatot

2023. május 23. – 12:40

Újabb anya nélküli medvebocsra találtak a Vargyas szorosban, ezúttal sikerült megmenteniük az állatot
Fotó: Salvamont Vlăhița – Szentegyházi hegyimentő, barlangász és búvár csapat Facebook-oldal

Másolás

Vágólapra másolva

Egy napra rá, hogy legyengült állapotban lévő, majd elpusztult medvebocsra bukkantak, a Vargyas szorosban újabb magára maradt medvebocsról kapott bejelentést a Szentegyházi hegyimentő, barlangász és búvár csapat. A hétvégén megtalált bocsra jobb egészségügyi állapotban találtak, jelenleg a szakemberek felügyelete alatt lábadozik.

„A kissé legyengült bocsot az anyja (kinek holléte és egészségügyi állapota ismeretlen) egy egész éjszakára magára hagyta. Az eset lejelentése után, a Természetvédelmi Területek Nemzeti Ügynökségének (A.N.A.N.P) utasítására a bocsot csapatunk elhozta a Vargyas szorosból és átadta az ügynökség munkatársainak. A bocsot átvétele után elszállították Marosvásárhelyre, ahol egy sor egészségügyi vizsgálatnak fogják alávetni” – közölték a hegyimentők Facebookon.

Hozzátették, az elszállított bocsról úgy vélik, nem testvére az egy nappal korábban talált, és nem sokkal később elpusztult medvebocsnak, mivel a két állatot egymástól jelentős távolságra találtuk meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!