Egy 20 év körüli srác mozdonyvezetőt játszott, elkötötte a GFR egyik mozdonyát

2023. május 11. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 20 év körüli fiatal mászott be a GFR egyik mozdonyának vezetőfülkéjébe, és el is indította a vonatot Medgidia állomáson, közölte Clubferoviar.ro.

A lap szerint a srácnak egyébként semmi köze nem lett volna a vasúthoz, és bár a szerda délutáni incidens miatt senki sem sérült meg és károkozás sem történt, katasztrofálisan is végződhetett volna, például ha a mozdony egy másik személy- vagy tehervonat vágányára futott volna.

A beszámoló szerint a 20 év körüli fiatal bemászott a GFR mozdonyának vezetőfülkéjébe, felemelte és összekapcsolta az áramszedőt, majd elindította a mozdonyt. A mozdony két váltón is túllépett, és egy másik vonalon kötött ki, ahol megállt. A fiatalembert, akinek a neve nem ismert, a medgidiai rendőrség őrizetbe vette.

Megmagyarázhatatlan azonban, hogyan indulhatott be a mozdony, amikor a mozdonyvezetők szabályzata kimondja, hogy a „leparkolt” mozdonyt indítás ellen biztosítani kell, le kell választani az áramellátásról és le kell zárni. A sajtó kérdésére a CFR Călători közölte, hogy a vállalat mozdonyait nem lehet lezárni, mivel „egyik mozdonyon sincs zár”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!