Egy 20 év körüli srác mozdonyvezetőt játszott, elkötötte a GFR egyik mozdonyát

2023. május 11. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 20 év körüli fiatal mászott be a GFR egyik mozdonyának vezetőfülkéjébe, és el is indította a vonatot Medgidia állomáson, közölte Clubferoviar.ro.

A lap szerint a srácnak egyébként semmi köze nem lett volna a vasúthoz, és bár a szerda délutáni incidens miatt senki sem sérült meg és károkozás sem történt, katasztrofálisan is végződhetett volna, például ha a mozdony egy másik személy- vagy tehervonat vágányára futott volna.

A beszámoló szerint a 20 év körüli fiatal bemászott a GFR mozdonyának vezetőfülkéjébe, felemelte és összekapcsolta az áramszedőt, majd elindította a mozdonyt. A mozdony két váltón is túllépett, és egy másik vonalon kötött ki, ahol megállt. A fiatalembert, akinek a neve nem ismert, a medgidiai rendőrség őrizetbe vette.

Megmagyarázhatatlan azonban, hogyan indulhatott be a mozdony, amikor a mozdonyvezetők szabályzata kimondja, hogy a „leparkolt” mozdonyt indítás ellen biztosítani kell, le kell választani az áramellátásról és le kell zárni. A sajtó kérdésére a CFR Călători közölte, hogy a vállalat mozdonyait nem lehet lezárni, mivel „egyik mozdonyon sincs zár”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!