Egy 20 év körüli srác mozdonyvezetőt játszott, elkötötte a GFR egyik mozdonyát

2023. május 11. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 20 év körüli fiatal mászott be a GFR egyik mozdonyának vezetőfülkéjébe, és el is indította a vonatot Medgidia állomáson, közölte Clubferoviar.ro.

A lap szerint a srácnak egyébként semmi köze nem lett volna a vasúthoz, és bár a szerda délutáni incidens miatt senki sem sérült meg és károkozás sem történt, katasztrofálisan is végződhetett volna, például ha a mozdony egy másik személy- vagy tehervonat vágányára futott volna.

A beszámoló szerint a 20 év körüli fiatal bemászott a GFR mozdonyának vezetőfülkéjébe, felemelte és összekapcsolta az áramszedőt, majd elindította a mozdonyt. A mozdony két váltón is túllépett, és egy másik vonalon kötött ki, ahol megállt. A fiatalembert, akinek a neve nem ismert, a medgidiai rendőrség őrizetbe vette.

Megmagyarázhatatlan azonban, hogyan indulhatott be a mozdony, amikor a mozdonyvezetők szabályzata kimondja, hogy a „leparkolt” mozdonyt indítás ellen biztosítani kell, le kell választani az áramellátásról és le kell zárni. A sajtó kérdésére a CFR Călători közölte, hogy a vállalat mozdonyait nem lehet lezárni, mivel „egyik mozdonyon sincs zár”.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!