Változékony, csapadékos időjárást jósolnak a következő két hétre

2023. május 2. – 08:15

Másolás

Vágólapra másolva

Ingadozó hőmérsékleti értékekre számíthatunk május 14-éig – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes előrejelzéséből, írja az Agerpres.

A Bánságban 18 és 22 fok közötti maximumok várhatók a következő két hétben, a leghűvösebb május 3-4-én, majd 9-e és 12-e között lesz. Az éjszakai hőmérsékletek 10 fok körül alakulnak, hidegebb hajnalokra a következő napokban, majd május 5-én és 6-án kell számítani. Az első héten főleg délutáni záporokra van kilátás, következő héten az esőzések nagyobb területekre terjednek ki és kiadósabbak lesznek.

A Körösvidéken enyhe felmelegedéssel indul a hét, nappal 22-24 fok is lehet, de május 4-én már nem lesz több 18 foknál, majd ingadozóvá válik az időjárás. A minimumok 6 és 10 fok körül alakulnak, a leghidegebb 5-6-án pirkadatkor, a legmelegebb május 11-én lesz. A kezdetben enyhe esőzések itt is kiterjednek és bőségesebbé válnak a második héten.

Erdélyben ezen a héten 18 és 21 fok között ingadoznak a nappali maximumok. A hajnali hőmérséklet 2-án lesz a legalacsonyabb, átlagosan 3 fok körüli, a minimumok a többi napon 6-8 fok körül ingadoznak majd. Május 7-e után megnő a kiadós esőzés esélye, addig főleg délutánonként kell elszórt záporokra felkészülni.

Máramarosban is felmelegedés, majd lehűlés, majd ismét felmelegedés várható a következő napokban. A maximumok 18 és 22 fok körül változnak, a minimumok pedig a kezdeti 4-5 fokról 5-9 fokra nőnek. Május 7-ig elszórt délutáni záporokat jósolnak a meteorológusok, majd az eső kiterjed nagyobb területekre.

A hegyvidéken 8 és 10 fok közötti nappali és 1 és 4 fok közötti éjszakai hőmérsékletekre kell számítani, eleinte elszórt zivatarokkal, majd május 7-e után jelentősebb csapadékkal.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!