Bohóckodásnak nevezte a Marosvásárhelyi Rádió folyópart kitakarító akcióját, csattanós választ kapott

2023. április 22. – 13:40

Bohóckodásnak nevezte a Marosvásárhelyi Rádió folyópart kitakarító akcióját, csattanós választ kapott
A rádiósok és önkéntesek parttakarító akciója 2023. április 22-én, a Föld napján – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Másolás

Vágólapra másolva

Trollokból és álnév alatt futó kommenthuszárokból Erdélyben sincs hiány. Legutóbb a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai szembesültek azzal, hogy egy feltehetően álprofil alatt futó vásárhelyi kérte őket számon, mert szerinte ahelyett, hogy a Maros part kitakarításával „bohóckodnak”, újságíróként inkább az lenne a dolguk, hogy számon kérjék a városi és megyei önkormányzatokat a Marosvásárhelyen és környékén kialakult szemétkrízisért.

A hozzászóló, a Marosvásárhelyi Rádiótól csípős választ kapott a rádió közösségi oldalán, a szombati napon zajló Közösen kitakarítjuk! című esemény alatt. A rádió egyik munkatársa azt írta:

A Marosvásárhelyi Rádió évek óta zajló nagyszabású közösségi akciója, aminek semmi köze nincs a városunkban kialakult válsághelyzethez. Amennyiben figyelné a rádió tevékenységét, tisztában lenne vele, hogy a héten is számos alkalommal került napirendre a szemétügy, folyamatosan foglalkozunk a kérdéssel. Kérjük, nézze el nekünk, hogy rádiós tevékenységünk mellett, munkaidőn kívül igyekszünk jó példát mutatni és, hogy az elmúlt évek alatt több tonna szeméttől szabadítottuk meg a Maros partot városunk hasonlóan gondolkodó, tettre kész polgáraival karöltve.

Erre a kommenthuszár már csak sorosozással tudott reagálni, mondván, hogy a „Soros-néphülyítés megy tovább!!”

Hét kilométeres partszakaszt tisztítottak meg idén az önkéntesek és a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai a szeméttől – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió
Hét kilométeres partszakaszt tisztítottak meg idén az önkéntesek és a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai a szeméttől – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Az esemény leírásában egyébként az áll, hogy a Marosvásárhelyi Rádió 2023-ban is hű és következetes vállalásaihoz április 22-én, a Föld napja alkalmából, partnereivel és önkéntesekkel közösen szervezte meg a Maros parti takarítóakcióját. Ezúttal a Hét fák és a szentkirályi gát közötti szakaszon tisztítják meg a folyó mindkét partját.

„A környezettudatosságra való nevelés régi vesszőparipája a Marosvásárhelyi Rádiónak. Bízunk abban, hogy 2023-ban Marosvásárhelyen és környékén előrelépés történik a hulladékgazdálkodás terén, és végre valós szelektív hulladékgyűjtésről beszélhetünk. Ennek érdekében idei takarítóakciónkon mi is szelektíven gyűjtjük a szemetet. Az elmúlt években többszáz tonna szemetet gyűjtöttünk össze a Maros partjáról, de célunk nem csupán a folyópart kitakarítása, hanem a probléma tudatosítása, a cselekvésre való ösztönzés és a környezettudatos életre való nevelés” – részletezték.

Az idei akció során, tudta meg a Transtelex a Marosvásárhelyi Rádió munkatársaitól a három órás takarító akcióba 300 önkéntes jelentkezett, és 3 és fél kamion szemetet gyűjtöttek össze. Egy 7 kilométer hosszúságú megtisztított partszakasz dicséri munkájukat, amelynek végén 500 szelet zsíroskenyér fogyott el.

Munka utáni pihenés – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió
Munka utáni pihenés – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!