Bohóckodásnak nevezte a Marosvásárhelyi Rádió folyópart kitakarító akcióját, csattanós választ kapott

2023. április 22. – 13:40

Bohóckodásnak nevezte a Marosvásárhelyi Rádió folyópart kitakarító akcióját, csattanós választ kapott
A rádiósok és önkéntesek parttakarító akciója 2023. április 22-én, a Föld napján – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Másolás

Vágólapra másolva

Trollokból és álnév alatt futó kommenthuszárokból Erdélyben sincs hiány. Legutóbb a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai szembesültek azzal, hogy egy feltehetően álprofil alatt futó vásárhelyi kérte őket számon, mert szerinte ahelyett, hogy a Maros part kitakarításával „bohóckodnak”, újságíróként inkább az lenne a dolguk, hogy számon kérjék a városi és megyei önkormányzatokat a Marosvásárhelyen és környékén kialakult szemétkrízisért.

A hozzászóló, a Marosvásárhelyi Rádiótól csípős választ kapott a rádió közösségi oldalán, a szombati napon zajló Közösen kitakarítjuk! című esemény alatt. A rádió egyik munkatársa azt írta:

A Marosvásárhelyi Rádió évek óta zajló nagyszabású közösségi akciója, aminek semmi köze nincs a városunkban kialakult válsághelyzethez. Amennyiben figyelné a rádió tevékenységét, tisztában lenne vele, hogy a héten is számos alkalommal került napirendre a szemétügy, folyamatosan foglalkozunk a kérdéssel. Kérjük, nézze el nekünk, hogy rádiós tevékenységünk mellett, munkaidőn kívül igyekszünk jó példát mutatni és, hogy az elmúlt évek alatt több tonna szeméttől szabadítottuk meg a Maros partot városunk hasonlóan gondolkodó, tettre kész polgáraival karöltve.

Erre a kommenthuszár már csak sorosozással tudott reagálni, mondván, hogy a „Soros-néphülyítés megy tovább!!”

Hét kilométeres partszakaszt tisztítottak meg idén az önkéntesek és a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai a szeméttől – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió
Hét kilométeres partszakaszt tisztítottak meg idén az önkéntesek és a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai a szeméttől – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Az esemény leírásában egyébként az áll, hogy a Marosvásárhelyi Rádió 2023-ban is hű és következetes vállalásaihoz április 22-én, a Föld napja alkalmából, partnereivel és önkéntesekkel közösen szervezte meg a Maros parti takarítóakcióját. Ezúttal a Hét fák és a szentkirályi gát közötti szakaszon tisztítják meg a folyó mindkét partját.

„A környezettudatosságra való nevelés régi vesszőparipája a Marosvásárhelyi Rádiónak. Bízunk abban, hogy 2023-ban Marosvásárhelyen és környékén előrelépés történik a hulladékgazdálkodás terén, és végre valós szelektív hulladékgyűjtésről beszélhetünk. Ennek érdekében idei takarítóakciónkon mi is szelektíven gyűjtjük a szemetet. Az elmúlt években többszáz tonna szemetet gyűjtöttünk össze a Maros partjáról, de célunk nem csupán a folyópart kitakarítása, hanem a probléma tudatosítása, a cselekvésre való ösztönzés és a környezettudatos életre való nevelés” – részletezték.

Az idei akció során, tudta meg a Transtelex a Marosvásárhelyi Rádió munkatársaitól a három órás takarító akcióba 300 önkéntes jelentkezett, és 3 és fél kamion szemetet gyűjtöttek össze. Egy 7 kilométer hosszúságú megtisztított partszakasz dicséri munkájukat, amelynek végén 500 szelet zsíroskenyér fogyott el.

Munka utáni pihenés – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió
Munka utáni pihenés – Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!